Geğirme, üst sindirim sistemindeki fazla havayı dışarı atmanın yoludur. Genellikle de normaldir. Geğirmeye çoğu zaman fazla havanın yutulması neden olur. Hızlı yemek yemek, yemek anında konuşulması, gazlı içecekler ve sigara kullanımı da farklı nedenler olarak sıralanır. Çoğu insan topluluk içinde bu eylemi gerçekleştirdiğinde özür diler. Ancak bunun için kendinizi kötü hissetmemelisiniz. Çünkü geğirmemeye çalışmak, başınıza farklı sorunlar açabilir.

BAĞIRSAKLARDA ŞİŞKİNLİK

Kanserli hücrelerin etkinliğini azaltan molekül çalışması patent aldı Kanserli hücrelerin etkinliğini azaltan molekül çalışması patent aldı

Geğirme önemlidir. Midenizdeki havanın yukarı ve dışarı çıkmasına izin vermezseniz, sindirim sisteminizin daha derinlerine iner. Bağırsaklarınızda çok fazla şişkinliğe ve rahatsızlığa neden olabilir. Peki sindirim sisteminde geğirme olarak çıkamayacak kadar aşağılarda başka gazlarınız varsa ne olur? Bu sefer de toplum içinde başka bir özür sebebi olan "gaz çıkarma"yla karşılaşırsınız. Her iki eylem de son derece normaldir. Ancak insanların yıllar içinde bunlarla dalga geçmesi, farklı şekillerde değerlendirilmelerine sebep olmuştur.

Kaynak: HABER MERKEZİ