Dün Mahmutlar Mahallesi'ndeki bir otelin önünde yaşanan olayda, yerleşik Ukraynalı turist D. C., aracında beklerken plakası olmayan motosikletle gelen M.O. ve E.B. adlı şüphelilerin saldırısına uğradı. Şüpheliler, silah göstererek aracın camını açmasını istedi. D.C. bu talebi reddedince şüpheliler camı kırdı, ardından aracın içindeki çantayı istediler. Turist çantayı vermek istemeyince şüpheliler araca ateş açtıktan sonra çantayı alarak motosikletleriyle kaçtı. Ukraynalı turist, şüphelileri takibe alarak motosiklete çarptı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, M.O. ve E.B.’nin hayatını kaybettiğini belirledi. Jandarma ekipleri inceleme sırasında bir adet tabanca ve bir boş kovan buldu.

Çantadan 35 bin euro çıktı

Ukraynalı turist gözaltına alınırken, iki şahsın cenazesi ise morga kaldırıldı. Yapılan incelemede hayatını kaybeden şahısların gasp ettiği çantada 35 bin euro olduğu öğrenildi.

Adliyeye sevk edildi

2 şüpheliye aracıyla çarparak ölümlerine neden olduğu için gözaltına alınan D. C. ile hayatını kaybeden gasp şüphelileriyle bağlantısı olduğu ileri sürülen 1 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler Alanya Adliyesi’ne sevk edildi.
Gasptan hemen sonra arabasıyla motosikletli şüphelilere çarptı

Olay güvenlik kamerasında

Öte yandan, gasp anı ve Ukraynalı turistin motosikletli gasp şüphelilerini takip edip aracıyla çarpması güvenlik kamera görüntülerine anbean yansıdı. Görüntülerde 2 şüphelinin aracıyla bekleyen Ukraynalı turistin yanına gelmeleri, şüphelilerden birinin tabancayla camını kırması ve ardından silah zoruyla çantayı alıp kaçtıkları görüldü. Görüntünün devamında gasp şüphelileri motosiklete binip olay yerinden kaçarken, arkalarından takip eden Ukraynalı turistin aracıyla motosiklete çarpması yer aldı.

Kaynak: iha