CBC Sport, Şampiyonlar Ligi, UEFA Konferans Ligi, UEFA Avrupa Ligi maçlarını şifresiz olarak ekranlara getiriyor. Uydudan izlenebilen bir kanal olan CBC Sport'u şifresiz izlemek için bazı bilgilere ihtiyaç bulunuyor. Şampiyonlar Ligi'nin bu haftasında da Galatasaray'ın Kopenhag ile oynayacağı mücadeleyi şifresiz olarak ekranlara getirecek olan CBC Sport'un uydu ayarlarını yapmanız gerekiyor. Peki Azerbaycan kanalı CBC Sport'un frekans bilgileri nedir, kurulumu nasıl yapılır?

CBC SPORT FREKANS BİLGİLERİ

Kuzey Amerika ülkesi Kanada'da yayın hayatına başlayan daha sonra Azerbaycan'da da yayın yapan CBC Sport'un uydu ve frekans bilgileri aşağıdaki gibidir.

Uydu adı: AzerSpace/Africasat 1a

Frekans: 11134

Polarite: H-Yatay

Sembol: 27500

FEC: 5/6

CBC SPORT UYDUDAN ŞİFRESİZ NASIL İZLENİR?

Öncelikle televizyonunuzun bağlı olduğu uydu ayarınızı yapın. AzerSpace veya Africasat 1A'ya göre ayarlamana yapmanız gerekiyor. Daha sonra kumandanızdan uydunuzun ''Ayarlar'' bölümüne gidin. Buraya geldikten sonra ''frekans'' oluşturma seçeneğini seçin.

Uydu adınıza AzerSpace 1 veya Africasat 1A yazdıktan sonra frekans bölümüne: 11134 yazın. Polarizasyon bölümüne  H-Yatar ve Sembol bölümüne de 27500 yazmanız gerekmektedir.

FEC değeri uydunuz tarafından ayarlanmış olacaktır. O yüzden bu alana dokunmayın. Kanal aramayı başlatın. Uydunuz CBC Sport'u bulduktan sonra kanal ekle seçeneğine tıklayın ve kanalınızı ekleyin. Keyifli seyirler.

TEY UYDU İLE İZLEME YÖNTEMİ

CBC Sport'u izlemek için asıl sorun ise birçok kişinin evinde tek çanak olması. Ama üzülmeyin bunun da bir çözümü var. Yeni bir LNB satın alın. Bunu mevcut Türksat LNB'sinin sağ bitişiğine yerleştirin. Bu işlemi yapmak için Multi Feed aparatı edinin. Bu aleti de televizyon ve uydu satan dükkanlardan edinebilirsiniz.

LNB’yi sabitleştirdikten sonra, her iki LNB’den gelen kabloları kısaltmanız gerekiyor. Daha sonrasında da, bu iki kabloyu DISEQC ile birleştirerek tek kablo çıkışı yapmak zorundasınız. Bu çıkışı uydu alıcınıza bağlayabilirsiniz. Kablonun kaymaması için, bu kabloyu sarmanızı tavsiye ediyoruz.

Uydu alıcınızın menü, uydu ekle bölümünden ismi çok önemli olmamakla birlikte, Azerspace 1 ekleyip, bu uydu için Anten/DISEQC ayarlarından DISEQC’nin kaç numaralı girişine bağladığınızı kumandadan seçiniz.

AVRUPA MAÇLARI ŞİFRESİZ OLUYOR

CBC Sport ayarlarınızı yaptıktan sonra uydudan şifresiz maç keyfini yaşayabilirsiniz. Azerbaycan kanalında birçok Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi müsabakaları izleyicilere tarafından şifresiz olarak izlenebilmektedir.

İNTERNETTEN ŞİFRESİZ İZLENMİYOR

Aslında CBC Sport, internet üzerinden de izlenebilmekte. Ancak yayın kuralları gereği maç saatlerinde bu seçenek ortadan kalkıyor.

Editör: Orhan Duman