Türkiye'nin yaş sebze ve meyve üretiminde önde gelen illerinden Mersin, 2 milyondan fazla kayısı ağacına ev sahipliği yaparken, yıllık ortalama 170 bin ton ürün elde ediyor. Mersin'in özellikle Mut ilçesinde büyük bir üretim gerçekleşirken, Gülnar, Silifke ve Erdemli ilçelerinde de önemli miktarda üretim yapılmaktadır.
Baharın gelmesiyle birlikte tomurcuklanan ağaçlar çiçeklerini açarak muhteşem bir manzara oluşturdu. Bahçeler, beyaz çiçeklerle süslenerek adeta gelinliklerini giymiş gibi göründü.
Yeşil ve beyazın eşsiz uyumu, doğal bir stüdyoya dönüşen bahçelerde görenleri büyüledi ve görsel bir şölen sundu.
Erdemli ilçesi Tömük Mahallesi'nde 50 dönümlük alanda kayısı üretimi yapan Ali Değirmenci, limonun yanı sıra kayısı yetiştirdiklerini belirtti. Değirmenci, "Bahar geldi, kayısılarımız güzel bir görüntü sergiliyor.
Eğer bir afet yaşanmazsa bu sene verimli bir hasat bekliyoruz" dedi. Vatandaşların görsel şölen sunan bahçelerde fotoğraf çektiklerini ifade eden Değirmenci, kendilerinin de gübreleme ve sulama gibi bahar bakımlarını şu anda gerçekleştirdiklerini söyledi.
Değirmenci, çiçeklerin bir ay sonra çağlaya dönüşeceğini ve haziran ayından itibaren kayısı hasadına başlayacaklarını belirtti.
İHA