Felç hastalığı hakkında bilgiler veren Büyük Anadolu Hastaneleri Nöroloji Polikliniği'nden Uzm. Dr. Esin Baltacı, felç belirtilerinin erken fark edilmesinin tedavi süreci açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Felçin kişinin yaşamını büyük ölçüde etkileyen ve kısıtlayan bir hastalık olduğunu belirten Dr. Baltacı, beyinde meydana gelen hasar sonucu vücudun bir tarafında duyu ve güç kaybı yaşandığını ifade etti. Toplumu felç hastalığı konusunda bilinçlendirmenin, tanı ve tedavi süreci açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Dr. Baltacı, kişinin bir tarafında güçsüzlük, bayılma, ağızda eğrilme gibi belirtiler yaşaması durumunda hemen sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini belirtti.
Dr. Baltacı, felç konusunda dikkat edilmesi gereken noktalara ilişkin şu bilgileri paylaştı: "Nörolojide, ilk 4 ila 6 saat içinde yapılan tedaviler son derece önemlidir. Bu süre içinde uygulanan damar açıcı tedavilerle felç tamamen geri çevrilebilmekte ya da büyük bir kanama durumu söz konusu ise erken dönemde yapılan beyin ameliyatlarıyla felç geri çevrilebilmektedir. Ancak hastanın evde fazla vakit geçirmesi, tansiyonun yüksek seyretmesi, bilinçsiz bir şekilde aspirin veya tansiyon ilacı verilmesi gibi uygulamalar olumsuz sonuçlara yol açabilir ve hastayı tamamen felçli bırakabilir. Bu nedenle, çevrenizde bir güçsüzlük durumu fark ettiğinizde hastayı derhal sağlık kuruluşuna götürmeniz önemlidir."
Dr. Baltacı, acil servise başvuran hastaların nörolojik muayene, tansiyon takibi, kan tahlilleri, beyin tomografisi ve MR çekimi gibi tetkiklerin ardından ihtiyaca göre anjiyo yapıldığını ve tanının konulduğunu belirtti. Hastanede yatış süresinin hastanın durumuna göre değişebildiğini ve üç ile on beş gün arasında sürebildiğini ifade eden Dr. Baltacı, fizik tedaviye başlandığını ve hastaya ilaçlar verilerek taburcu edildiğini sözlerine ekledi.