İspanya Kadın futbol Takımının başına geçen yeni teknik direktör Montse Tome, kupa töreninde İspanya Federasyon Başkanı Luis Rubiales tarafından zorla dudağından öpülen Jenni Hermoso'yu takıma çağırmadı. Tome, gerekçe olarak Hermoso'yu korumak istediğini gösterdi.

Kadınlar Dünya Kupası'nı kazanan İspanya Kadın Futbol Takımı'nda kupa töreni sırasında yaşanan skandal nedeniyle yer yerinden oynadı. İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, futbolcu Jenni Hermoso'yu zorla dudağından öptü. Bu olay sonrası birçok kadın futbolcu Rubiales'in gitmesi için greve başladı. Rubiales görevden istifasını açıkladı ancak olayın yankıları hala sürüyor.

15 İSİM TEKRAR MİLLİ TAKIMDA 
Takımın başına yeni gelen teknik direktör Montse Tome, Milletler Ligi maçları için Dünya Kupası maçlarında oynayan futbolculardan 15'ini takıma çağırdı. Jenni Hermoso'nun takıma çağırılmaması dikkat çekti. Tome, Jenni Hermoso'yu neden kadroya almadığına dair açıklama bulundu. 

"ONU KORUMANIN EN İYİ YOLU BU"

Tome, düzenlediği basın toplantısında, "Oyuncuların profesyonel olduğuna inanıyorum, daha yeni dünya şampiyonu oldular, milli takımı seviyorlar ve yarın burada bizimle olacaklarını biliyorum. Bugün milli takımda yeni bir döneme başlıyoruz, bu iyi bir şey, güzel bir şey, tüm oyuncuların burada olma şansı var ve hepsi aynı fırsatlara sahip. Her konuda Jenni'nin ve tüm oyuncuların yanındayız. Onu korumanın en iyi yolu şu; ben onunla beş yıl çalıştım." dedi.

Kaynak: ELİF KIZILÇAY