Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski ve yeni Genel Başkanları arasında yeniden başlayan tartışmaya gazeteci Fatih Altaylı da dahil oldu. 

Hatırlanacağı gibi CHP eski ve kurultay kaybeden tek Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’de  'Sansürün Kaldırılışının 116. Yılı ve Demokrasi Mücadelesi' konulu panelde yaptığı konuşmada, "Siz susmayın, konuşabilin diye elini sıkmıyorum. Halkımıza 'sürtük' dediği için, 'çapulcu' dediği için onun elini sıkmıyorum. Partime ve kendinden olmayan seçmene 'terörist' dediği için elini sıkmıyorum. Vatandaşlığımızı üç kuruş paraya sattığı için elini sıkmıyorum. Milletin parasına el uzattığı için elini sıkmıyorum. Gezi'de hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan için elini sıkmıyorum ve yüzüne bakmıyorum. Beni tehdit ettiği için değil, bana hakaret ettiği için değil, linçlere suikastlere uğradığım için değil, saldırılara uğradığım için değil, gazeteciler, öğrenciler, akademisyenlerin hakkını hukukunu savunmak için onun elini sıkmadım ve sıkmayacağım. Süleyman Şah türbesini kaçırıp vatan toprağını terk ettiği için elini sıkmayacağım ve gözüne bakmayacağım. Türkiye'yi bir sığınmacı deposuna dönüştürdüğü için elini sıkmayacağım ve yüzüne bakmayacağım. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sahte videolar hazırladığı için yüzüne bakmayacağım ve elini sıkmayacağım. Biz sarayda oturan zatın elini sıkmayacağız, mücadele edeceğiz. Demokrasi lütufla verilmez. Dünyanın hiçbir ülkesinde de lütufla buyurun size demokrasi getirdik denmez. Demokrasi kararlı mücadeleyle olur. Sivil toplumla, yürekli insanlarla olur. Hapislerden korkmayacağız, tutuklamalardan korkmayacağız, linç girişimlerinden korkmayacağız." demişti. 

Altaylı2

ZURNANIN SON DELİĞİ

CHP Genel Başkanı Özgür özel ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerini, "31 Mart’ta birinci parti ben oldum, adımı o yüzden ben attım’ dedim. Birinci partiye yakışacak şeyleri biz yapacağız. Kemal Bey hiçbir zaman birinci partinin lideri değildi. Çok istedi ama olmadı, çok çalıştık ama olmadı… Olsaydı o da benim dediğimi yapardı” diye yanıtlamıştı.

Kılıçdaroğlu-Özel arasındaki tartışmaya gazeteci Fatih Altaylı da dahil oldu ve kedisine ait YouTube kanalında Kılıçdaroğlu’na zurnalı Joe Biden benzetmesinde bulundu. Altaylı şu ifadeleri kullandı: “Kemal bey artık önemli biri değilsiniz. Kemal bey hani çalınan bir alet vardır onun burasındaki son deliksiniz. (Burada zurnanın son deliğini tarif ediyor) Allah aşkına siz artık Biden’in başka bir türüsünüz. Ne olursunuz daha ötesini söyletmeyin. Susun oturun, deyin ki, illa bir şey demek istiyorsanız, ben size o kadar iyi örgütlenmiş bir parti bıraktım ki, siz o partiyi kısa sürede birinciliğe çıkardınız, bunda benim de payım vardır. Ben bunu yapmış olduğum için mutluyum falan deyin. İlla kendinizi önemsetmek istiyorsanız, öyle bir önemsetme metodu seçin ve hayatımızdan çekin gidin Kemal bey Allah aşkına… Sıkıldık biz sizden. Tamam bize Süleyman Demirel’in emaneti olarak kaldınız farkındayız ama artık sıkıldık Kemal bey”

Muhabir: LİLA OKYANUS