36 yaşındaki Sonya Massey, Springfield bölgesindeki evinde bir davetsiz misafir olduğunu düşünerek 911'e ihbarda bulundu. Yetkililer, Sangamon County şerifi yardımcısı Sean Grayson ve diğer bir memurun, gece yarısı çağrıya yanıt verdiğini söyledi. Memurlar bilgi toplamak ve ikametgahın güvenli olduğundan emin olmak için Massey'nin evindeyken, bir tencere sıcak su yüzünden anlaşmazlık çıktı.

O TENCEREYİ BIRAK!

Memur, kadından elindeki tencereyi bırakmasını istedi. Sean Grayson silahını çekti ve ona doğru üç el ateş etti. Kurşunlardan biri suratına isabet etti. Savcılar, silahlı saldırıdan önceki anlaşmazlık sırasında Massey'nin bir noktada ellerini kaldırarak özür dilediğini ve Grayson'ın da ona tencereyi bırakması için bağırdığını söyledi.

HAKLI SEBEBİ YOKTU

Illinois Eyalet Polisi'nin olayla ilgili kendi içinde yaptığı soruşturmaya göre; Grayson'ın ölümcül güç kullanmasında haklı bir sebep yoktu. Memur, birinci derece cinayetten üç kez, ateşli silahla ağırlaştırılmış saldırı ve görevi kötüye kullanma suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.

"MASUMUM" DEDİ

Grayson suçsuz olduğunu beyan etti ancak serbest bırakılma talebi reddedildi. 26 Ağustos'ta yeniden mahkemeye çıkarılacak. Şerif departmanı, memurun işten çıkarıldığını duyurdu. Kurbanın ailesini temsil eden avukat Ben Crump, "Bir kadının, davetsiz misafirden korkarak polisi aramasının ve kendi evinde polis tarafından vurulmasının nasıl bir şey olduğunu hayal etmek çok zor" dedi.

İNANILMAZ AYRINTILAR

Mahkeme belgelerine göre; Grayson, Massey'nin evine girdikten sonra ocağın üzerinde bir tencere fark etti. Yangın çıkmasını önlemek için tencereyi kaldırmasını istedi. Massey tencereyi tezgaha koymak için eline alınca film koptu! Silah çekildiğini gören kadın "Üzgünüm" dedi. Sonra tezgahın arkasında siper aldı. Grayson, silahı çekili halde Massey'e yaklaştı ve sert bir şekilde ona yine tencereyi bırakmasını söyledi. Mahkeme tutanağına göre; Grayson daha sonra Massey'nin yüzüne de ateş etti. Vücut kamerası görüntüleri önümüzdeki hafta kamuoyuyla paylaşılacak. Böylece aradaki boşlukların giderilmesi bekleniyor.
 

Muhabir: Lila Okyanus