Alman yetkililerin, Avrupa Şampiyonası'nda beklediklerinden daha az güvenlik sorunu ve suçla karşılaştıkları ifade edildi. Turnuva, İspanya'nın Berlin'deki finalde İngiltere'yi 2-1 yenmesiyle sona erdi ve ciddi bir karışıklık bildirilmedi. Bu, çoğunlukla sadece izole ve nispeten küçük olayların görüldüğü, bazı geçmiş turnuvalardaki şiddetle tezat oluşturan bir aylık etkinliğin sonuydu.

MİLYONLARCA İNSAN

Almanya İçişleri Bakanlığı, 10 ev sahibi kentte maçları yaklaşık 2.6 milyon kişinin izlediğini, ayrıca 6 milyon kişinin de belirlenen taraftar bölgelerinde maçları takip ettiğini bildirdi. Turnuva boyunca toplamda yaklaşık 170 tutuklama ve 320 geçici gözaltı gerçekleşti. Polis, turnuvayla bağlantılı yaklaşık 2.340 suç kaydetti. Bunların yaklaşık 700'ü bedensel zarar ve 120'si hırsızlıkla ilgiliydi. Polis memurlarına karşı şiddet içeren yaklaşık 140 vaka vardı.

HER ŞEYE HAZIRDIK

İçişleri Bakanı Nancy Faeser, ülkenin holigan şiddetinden siber saldırılara ve tehlikeli drone uçuşlarına kadar her şeye hazırlıklı olduğunu söyledi. Faeser, "Milyonlarca insanın katıldığı bir etkinlikte güvenlik yetkililerimizin önceden beklediğinden önemli ölçüde daha az olay yaşandı. Her şeyden önce, ülke genelindeki çok yüksek polis varlığı bunda belirleyici oldu" dedi.

OLİMPİYAT KONTROLÜ

Almanya, Euro 2024 sırasında tüm sınırlarında geçici sınır kontrolleri başlattı. Bunların cuma gününe kadar sürmesi bekleniyor. Ancak hükümet, yaklaşan Olimpiyat Oyunları öncesinde ve sırasında Fransa sınırında kontroller yapılmasını emretti.

Kaynak: HABER MERKEZİ