Ersan Şen’in televizyon kanalı için binanın tutulduğu ve çalışmalara başlandığı öne sürüldü. Peki Ersan Şen’in kurduğu televizyon kanalını adı ne? Ersan Şen kimdir? İşte detaylar…

ERSAN ŞEN’İN KURDUĞU TELEVİZYON KANALININ ADI NE?

Hukukçu Ersan Şen, "Ekol TV" adında bir televizyon kanalını kuruyor. Gelecek yılın başında yayına başlamayı planlıyorlar. Medyaradar'ın haberine göre, Şen ve kanal yöneticileri, önümüzdeki haftadan itibaren medya sektöründe çalışan birçok kişiye iş teklifleri yapacaklar. Ekol TV isimli bu televizyon kanalı için bir binanın kiralandığı ve çalışmalara başlandığı bilgisi geliyor. Ekol TV'nin yayın hayatına Ocak 2024'te başlaması bekleniyor.

ERSAN ŞEN KİMDİR?

Türk hukukçu ve akademisyen Ersan Şen, 16 Temmuz 1966 tarihinde Çalış, Avanos'da doğmuştur. İstanbul Barosu'na kayıtlı bir avukat olarak görev yapmış olan Şen, akademik kariyeri boyunca Ceza Hukuku ve Ceza Yargılaması Hukuku konularında önemli çalışmalara imza atmıştır.

Ersan Şen, hayatına 16 Temmuz 1966 tarihinde Çalış kasabasında başladı; bu kasaba, Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlıdır. Çocukluğu burada geçti ve eğitim hayatına İstanbul'un Kabataş Erkek Lisesi'nde parasız yatılı öğrenci olarak devam etti. 1983 yılında Kabataş Erkek Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1987 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden de mezuniyetini tamamladı.

Hukuk öğrenimini başarıyla tamamladıktan sonra, Ersan Şen akademik kariyerine İstanbul Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak başlamıştır. Marmara Üniversitesi'nde ise hukuk yüksek lisans eğitimi almış ve 1989 yılında "Özel hayatın gizliliği ve korunması" konulu tezi ile yüksek lisans derecesi kazanmıştır. Daha sonra, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde kamu hukuku alanında doktora çalışmalarına başlamış ve 1994 yılında "Ceza Hukuku açısından sağlıklı ve düzenli bir çevrede yaşama hakkı" başlıklı tezi ile doktor unvanını elde etmiştir.

Akademik kariyerine İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde devam eden Şen, özellikle Ceza Hukuku ve Ceza Yargılaması Hukuku alanlarında önemli çalışmalar yapmıştır. 1998 yılında doçent unvanını alarak akademik kariyerinde ilerlemiş ve 2004 yılında profesör unvanını kazanmıştır. Şu an Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde ders vermektedir ve birçok yayımlanmış kitabı bulunmaktadır.

Ersan Şen, Türk televizyonlarının tartışma programlarında sık sık yer alarak geniş bir izleyici kitlesi tarafından tanınmıştır. Bu programlarda diğer katılımcılarla girdiği sert ve çekişmeli tartışmalarla dikkat çekmiştir.

Ayrıca, 4 Mart tarihinde gerçekleşecek 2023 Türkiye genel seçimleri ile aynı dönemde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayı düşündüğünü açıklamıştır.

haber merkezi

Editör: Eray Erginbaş