Acun Ilıcalı'nın yapımcılığını üstlendiği 'O Ses Türkiye', özel bir yılbaşı bölümüyle 31 Aralık Pazar akşamı TV8 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.



 

Bu özel bölümde jüri koltuğunda yer alacak isimlerden biri de Meryem Uzerli olacak.

MERYEM UZERLİ KİMDİR?

Sizi nasıl bir gün bekliyor? 18 Mayıs  günlük burç yorumları Sizi nasıl bir gün bekliyor? 18 Mayıs günlük burç yorumları

Meryem Uzerli, 12 Ağustos 1983 tarihinde Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Kassel şehrinde doğdu. Tam adı Meriem Sahra Uzerli olan ünlü oyuncu, dört çocuklu bir ailenin ikinci çocuğudur. Babası Hüseyin Uzerli, Türk annesi ise Alman Ursula'dır. Uzerli'nin iki ağabeyi ve bir ablası bulunmaktadır. Genç yaşlarda ailesinden ayrılarak Hamburg'a yerleşen Uzerli, Hamburg Schauspielstudio Frese'de oyunculuk ve tiyatro eğitimi aldı. Eğitimi sırasında Berlin, Hamburg ve Kassel gibi Almanya'nın önemli tiyatro merkezlerinde sahne deneyimleri kazandı.

Uzerli'nin eğitimi, Hamburg Schauspielstudio Frese'de 2000-2003 yıllarında oyunculuk üzerine aldığı derslerle başladı. Ayrıca 1999-2002 yıllarında Monica Heyder ile oyunculuk dersleri ve 2000'de Dock 2000'de Atölye Dans Dersi: ALPHEA Pouget Teknik Workshop ile Mike Bernardin Meisner Teknik Workshop gibi pek çok eğitimi tamamladı.

Almanya'da birçok dizi ve sinema filminde yer alan Meryem Uzerli, Türkiye'ye geldikten sonra Timur Savcı'nın yapımcılığını üstlendiği ve Meral Okay'ın senaryosunu yazdığı "Muhteşem Yüzyıl" adlı dizide Hürrem Sultan karakterini canlandırdı. Bu rolüyle 2011 yılında iki kez "En İyi Kadın Oyuncu" ve bir kez "TV Yıldızları Özel Ödülü"ne layık görüldü. 2012'de Drama dalında "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazandı.

2012 ve 2013 yıllarında Elidor Türkiye'nin reklam yüzü oldu ve birçok reklam filminde yer aldı. Ancak, 2013 yılında tükenmişlik sendromu hastalığına yakalandığını açıklayarak "Muhteşem Yüzyıl" dizisinden ayrıldı ve Berlin'e gitti.

Ünlü oyuncu, borsacı Can Ateş ile yaşadığı ilişkide hamile kalınca ayrıldılar. 10 Şubat 2014'te kızı Lara dünyaya geldi. Meryem Uzerli'nin oyunculuğu, güzellik ve sahne performansı, geniş dil yelpazesi ve uluslararası düzeydeki kariyeri ile dikkat çekmektedir.

Kaynak: haber merkezi