26 yaşındaki Runi Khatun, şiddetli karın ağrısı ve 1 hafta boyunca yediği her şeyi kusma şikayetiyle hastaneye başvurdu. Hindistan'da yaşayan bu kadının durumu, doktorları bile şoke etti. Rampurhat Devlet Tıp Koleji ve Hastanesi'nde yapılan testler sonucunda karnında metal bulunduğu tespit edildi. Genç kadın hemen ameliyata alındı, ameliyat sırasında doktorlar büyük bir şaşkınlık yaşadılar.

2

26 yaşındaki kadının midesinden toplamda 69 zincir, 80 küpe, 90 madeni para, 11 burun halkası, 8 madalyon, 4 anahtar, 1 saat kadranı, 2 gümüş para ve 5 halhal çıkarıldı. Bu eşyaların büyük bir kısmının bakır ve pirinçten yapıldığı belirtilirken, bazılarının altından olduğu ifade edildi.

1

Cerrahi bölüm başkanı Dr. Siddhartha Biswas, hastanın ilk başvurduğu zaman ameliyat için uygun olmadığını belirtti. Dr. Biswas, "Hastaneye geldiğinde çok zayıftı ve durumu son derece kritikti. Fiziksel olarak beslenemiyordu, bu nedenle yapay olarak beslemek için Toplam Parenteral Beslenme (TPN) uygulamamız gerekti. Ameliyat için hazır değildi. Eğer daha erken ameliyat etseydik, hayatını kaybetme riski vardı." dedi.

AMELİYAT 1 BUÇUK SAAT SÜRDÜ

kapak 2

Operasyon yaklaşık olarak 1 buçuk saat sürdü ve doktorlar büyük metal parçaları ve mücevherleri başarılı bir şekilde çıkardılar. Hastanın annesi, evindeki süs eşyalarının kaybolduğunu fark ettiğini ancak kızının bunları yuttuğundan haberi olmadığını belirtti. Aynı zamanda kızının paraları erkek kardeşinin dükkânından aldığını, ancak paraların kaybolmasıyla ilgili kendisini sorguladığında ağladığını söyledi. Hastanın neden bilinmeyen bir sebeple katı nesneleri yuttuğu bildirildi.

mynet

Editör: Funda Işık