13 ay önce 3 yıllık Fenerbahçe kariyerine son vererek Brezilya'nın yolunu tutan Enner Valencia'nın ayrılığı kısa sürdü. Internacional'e transfer olan yıldız santrfor, önümüzdeki sezon Süper Lig'in yeni ekibinde forma giyecek.

ENNER VALENCIA, EYÜPSPOR İLE SÖZ KESTİ

Önümüzdeki sezon Süper Lig'de mücadele edecek Eyüpspor, ses getirecek bir transferi daha açıklamayı planlıyor. İstanbul ekibi, geçen sezon başında Fenerbahçe'den ayrılan Enner Valencia'yı kadrosuna katmaya çok yaklaştı. Arda Turan yönetimindeki eflatun-sarılı ekibin ligi bilen bir santrforu transfer etmek istediği uzun süredir biliniyordu. Bu doğrultuda Valencia ile 1 sezonu opsiyonlu olmak üzere toplamda 2 sezonluk sözleşme imzalanacak.

GOL KRALI OLUP GİTMİŞTİ

2020-2021 sezonundan başlayarak aralıksız olarak 3 sezon Fenerbahçe'de forma giyen Enner Valencia sarı-lacivertlilerde son sezonu olan 2022-2023 sezonunda 29 golle krallık tacını kafasına geçirmeyi başarmıştı.

SÜPER LİG RAKAMLARI

Enner Valencia, Fenerbahçe formasıyla 3 sezonda toplam 90 Süper Lig maçında 48 gol ve 15 asist üretmeyi başarmıştı. 35 yaşındaki oyuncu, bu maçlarda 11 sarı kart ve 1 kez de kırmızı kart görmüştü.

Editör: Bedirhan Altundağ