Adana'nın Seyhan ilçesi Pınar Mahallesi Öz Mehtap Apartmanı'nda oturan emekli astsubay Yaşar Ergül, 26 Ekim 2023'te eşi Seda Ergül'e hafif ticari aracıyla şehir dışına çıkacağını söyledi. İddiaya göre; Seda Ergül ile Yaşar Ergül arasında 'araç' meselesi nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi ile Yaşar Ergül, 3 çocuğunun gözü önünde 10 yıllık eşine tabancayla ateş açtı. Seda Ergül hayatını kaybetti, Yaşar Ergül gözaltına alınıp, tutuklandı.

Emekli astsubay dehşeti! 'Seni daha ne kadar çok sevebilirim' dedi, 1 gün sonra kurşun yağdırarak katletti

'SİLAHIMI EŞİME ÖLDÜRMEK KASTIYLA DOĞRULTMADIM'

Seyhan ilçesi Pınar Mahallesi'nde 26 Ekim 2023 tarihinde Seda E'nin evinde tabancayla vurularak öldürülmesiyle ilgili olarak tutuklanan eşi Yaşar E. hakkında yürütülen soruşturma sona erdi.

Savcılık tarafından hazırlanan ve Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, olay günü Seda E. ile kocası Yaşar E. arasında araç meselesi nedeniyle bir tartışma yaşandığı ve bu tartışmanın ardından Yaşar E.'nin, üç çocuğunun yanında eşine tabancayla ateş ettiği belirtildi.

İddianamede, Seda E'nin olay yerinde yaşamını yitirdiği ifade edilerek, maktulün cinayetten bir gün önce doğum gününün olduğu ve Yaşar E.'nin eşinin doğum gününü kutladığı bilgisine de yer verildi. Savcılık, sanığın "eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Yaşar E'nin ifadesine de iddianamede yer verildi. Yaşar E, "Olay günü, eşimle birlikte terziye gitmemiz gerektiğini söyledi. İşten ne zaman çıkacağımı bilmediğim için dolmuşa binerek terziye gitmesini önerdim. Tartışma çıktı, tabancamı çıkararak eşimi korkutmak amacıyla doğrulttum. Ancak eşimin silahı çekiştirmesi sonucu silah ateş aldı ve eşime isabet etti. Silahımı, eşimi öldürmek kastıyla doğrultmadım." şeklinde ifade verdi.

Tutuklu sanık, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkarılacak ve yargı süreci başlayacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ-AA