Türk bir anne ile Amerikalı bir babanın kızı olan Anderson, İtalya’nın Vicenza şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Keman eğitimini İstanbul Belediye Konservatuvarı ve Mimar Sinan Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda tamamlamış ve ilk konserini 6 yaşında Avusturya Kültür Merkezinde vermiştir. Anderson konservatuvar eğitimi sonrasında İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde görev yapmıştır. 1993 yılında Salzburg’a taşınarak Salzburg Mozarteum Üniversitesi hocalarından üst düzey keman tekniği dersleri alıp, ardında Almanya’nın Aalen şehrinde ‘’Die Kugeln des Sultans’’ müzikalinde başkemancılık yapmıştır.Canan Anderson, Bombay Filarmoni Orkestrası ve Salzburg Üniversitesi Orkestrasının yanısıra; Die Junge Philharmonie Ostwürttemberg’te de başkemancı olarak yer almıştır.

Canan Anderson (1)

CANAN ANDERSON'DAN HAYATI KUTLAMAYA DAİR COŞKU DOLU BİR GÜZELLEME 'THAT IS LİFE

2008 yılında ‘’Nuh Tufanı’’ Albümünü sevenlerine sunan Canan Anderson, aynı yıl kendi bünyesi içerisinde kurduğu orkestrası ve dans şovu ile doğu batı sentezini öne çıkartan yenilikçi müzik anlayışını izleyicilerine sunmuştur. Mayıs 2021’de bestesi kendisine ait  ‘’Orient Tango’’ yu ; ‘10 kasım 2022’de ise Atatürk’ün en sevdiği şarkılardan biri olan ’Efem’ i yayınlamıştır.

Bbbbbb-3

Klasikten folk müziğe; rock'n roll'dan jazz'a farklı müzik türlerindeki eserleri kendi özgün dokunuşuyla yeniden yorumlayan sanatçı, konserlerinde kemanı ve dansı birleştirdiği muhteşem şovlara imza atıyor. 

Muhabir: Lila Okyanus