ABD’de, dünyanın en ölümcül virüslerinden bazılarıyla dolu bir laboratuvarın Çinli bir kaçak tarafından yıllarca gizlice yönetildiği ortaya çıktı. Müfettişler, Kaliforniya'daki laboratuarda yaklaşık 1000 hastalıklı fareyle dolu kalitesiz bir depo ve yüzlerce virüs, kimyasal ve kan örneğiyle dolu sıra sıra buzdolapları buldu.

FARE1 (1)

Geniş fare kafesleri ve gizli şişelerle dolu laboratuvarda ayrıca HIV ve Ebola etiketli bir dondurucunun yanı sıra Covid-19'a neden olan SARS-Cov-2 virüsünü içeren şişeler bulundu. Müfettişler ayrıca Kasım 2020'den kalma "pozitif" Covid örnekleri içeren küçük bir plastik kutu da buldular. Bu kutuda siyah kalemle tüyler ürpertici "dikkatli kullanın" yazıyordu.

reedley-biolab-investigation-862834031 (1)

Yetkililer, laboratuvarın, Topluluk Partisi ile bağları olduğunu iddia eden, aranan Çin uyruklu Jia Bei Zhu'ya ait olduğunu ve onun tarafından işletildiğini ortaya çıkardı.

Covid salgınını araştıran komitenin başkanı Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Brad Wenstrup, laboratuvarın "felaket" bir hastalık salgınına yol açabileceğini söyledi. Wenstrup, "Çinli bir şirket tarafından Amerikan topraklarında işletilen lisanssız bir laboratuvarın, Covid-19 ve diğer virüsleri içeren tehlikeli araştırmalar yürütüyor olması son derece endişe verici. Ölümcül fareler yeni bir pandemiyi ateşleyebilirdi" dedi.

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK