Indiana eyaletinde, İsrail-Hamas çatışmalarının etkisiyle Filistinli bir anne ve çocuğa saldıran 71 yaşındaki saldırgan, 6 yaşındaki çocuğa tam 26 bıçak darbesi indirdi. Olay, Plainfield kasabasında gerçekleşti. İhbar sonrası olay yerine gelen Will County polisi, kadının, saldırgandan kaçmaya çalıştığını ve banyoya sığındığını belirtti. Saldırgan, annenin üzerinde de bıçak kullanarak onları vahşice yaraladı. 6 yaşındaki çocuk, hastaneye kaldırıldı ancak 26 bıçak darbesine dayanamayarak hayatını kaybetti. Polisler, 71 yaşındaki Joseph Czuba'yı yakındaki bir yol kenarında otururken buldu.

İlk kez göreceksiniz! Cumhuriyet'in 100. yılında ortaya çıktı İlk kez göreceksiniz! Cumhuriyet'in 100. yılında ortaya çıktı

Czuba, bölgede 12 yıldır yaşadığını ve İsrail-Hamas çatışmaları nedeniyle bu korkunç saldırıyı gerçekleştirdiğini itiraf etti.

"Bambaşka bir savaş olur" "Bambaşka bir savaş olur"


Saldırgan, ağırlaştırılmış darp, cinayete teşebbüs, kasten adam öldürme ve nefret suçlarından gözaltına alındı. ABD Başkanı Joe Biden, saldırıyı "mide bulandırıcı" olarak tanımlayarak bu tür nefret eylemlerine yer olmadığını söyledi. Ayrıca, ABD vatandaşlarının dini inançlarını özgürce yaşamaları gerektiğini vurgulayarak İslamofobi ve tüm nefret türlerine karşı çıkılması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Haber merkezi-mynet