Diyanet İşleri Başkanlığı, Hac ibadetini yapmak isteyen vatandaşlarımız için ön kayıtlar yapıldı. Ön kayıtlar 13 Eylül-11 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapıldı. Bu tarihten sonra ise hac kurası beklenmeye başlandı. Kura çekimlerinin de 2024 yılının Ocak ya da Şubat aylarında yapılması bekleniyor. Ancak merak edilen konuların başında 2024 yılında Hac ibadetinin ne zaman yapılacağı ve fiyatının ne kadar olacağı da var. 2024 yılında Hac ne zaman yapılacak?, 2024 yılında Hac ücreti ne kadar? sorularının cevapları konusunda haberimizde detaylı bilgiler vermeye çalışacağız. İşte detaylar...

2024 HAC ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

2023 yılında Türkiye'den hac kontenjanı 83 bin 430 kişi olarak belirlenmişti. Ancak 2024 yılında bu fiyat değişecek. Yaklaşık 150 bin ve 300 bin arasında değişecek fiyatlar olması bekleniyor. Buna göre hac ibadeti yapmak isteyen adayların bu ücretleri ödemesi gerekecek.

2024 YILINDA HAC NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 yılının hac takvimini açıkladı. Buna göre hac farizası Haziran ayında yapılacak. 2024 yılında hac ibadeti 14 Haziran Cuma akşamından 19 Haziran Çarşamba akşamına kadar sürecek. Hacı adayları, Mekke'deki mübarek mekanları ziyaret edecek ve ibadetlerini yerine getirecek.

HAC KURASININ ÇEKİLECEĞİ TARİH

Hac kurası geçtiğimiz sene Şubat ayında yapılacakken, 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketi nedeniyle Mart ayında gerçekleştirilmişti. Ancak 2024 yılının hac kurasının ise Ocak ve Şubat ayı içerisinde yapılması bekleniyor. Hac kura sonuçları bilindiği üzere e-Devlet üzerinden açıklanıyor. Kura sonuçlarından sonra hacca gitmeye hak kazananlar için başka bir süreç başlıyor.

HAC İÇİN ÖN KAYIT TARİHİ SONA ERDİ

Hacca gitmek isteyen adaylar öncelikle ön kayıt yaptırmak zorunda. Daha önce başvuru yapanlar ve durumlarında değişiklik istemeyenlerin ön kayıtları otomatik olarak yenilendi. Ancak yeni adayların ön kayıt yaptırması zorunlu. 

Diyanet Başkanlığı'nın aldığı karara göre 13 Eylül - 11 Ekim tarihleri arasında ön kayıt yapıldı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ''Bu kutlu yolculuğa çıkmaya niyet eden tüm vatandaşlarımız ön kayıt işlemlerini 13 Eylül-11 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapabileceklerdir.'' açıklamasında bulunmuştu.

Editör: Orhan Duman