Edirne'nin Karaağaç Mahallesi'nde çiftçilikle uğraşan Ahmet Sanrı 2016 yılında geçirdiği kalp krizi sonrasında kalbinin fonksiyonlarını yerine getirememesi sonucu zor zamanlar geçiren Sanrı 2020 yılında yapay kalp makinesi ile yeniden hayata tutundu. 

yapay kalpp

4 yıldır kalbi çantasında gezen Ahmet Sanrı, her 22 saatte 1 defa olacak şekilde yapay kalbinin pilini değişiyor.

Vücuduna takılan yapay kalp makinesinden önce 150 kiloya kadar ulaştığını belirten Sanrı, yürüyemez hale geldiğini söyledi. Yapay kalp makinesinin dakikada 4,5 kilogram kan süzüp pompaladığını anlatan Ahmet Sanrı makine takıldıktan sonra normal hayatına devam edebildiğini söyledi.

yapay kalp

Duş alırken bile makinenin hep vücuduna bağlı olduğunu belirten Sanrı ölene kadar hep vücudumda takılı olacak dedi.

Kalbini Çantasında taşıyan Sanrı yaşadıklarını şöyle anlattı;

"Vücudum 150 kilograma kadar şişmişti. Ayaklarım şişti yürüyemez hale geldim. Ameliyat oldum. Ameliyat olduktan sonra gayet güzel kendi işlerimi görüyorum. Yapay kalp olarak, kalbimi çantamda taşıyorum. Devamlı takılı duruyor. Hayatımız pile bağlı. Elektrik kesildi, pillerin şarjı bitti. Biz de bittik. Ayaklarım şiş, su içinde tutuyordum. Nefes alamıyordum, sanki kafamda poşet varmış gibi. Makine takıldıktan sonra, yürümemi yapıyorum, rutin işlerimi yapıyorum. Her şeyim rahat güzel. Normal hayatıma devam ediyorum. Bu makine öldüğüm güne kadar benimle. Gece, gündüz, yatarken, kalkarken, duş alırken hep yanımda. Bunun sayesinde yaşıyorum. Tansiyonumu, kan oranımı, her şeyimi ayarlayan alet bu. Vücudumdaki 4,5 kilo kanı 1 dakikada süzüp pompalıyor, tansiyonumu, kan oranımı, su oranımı ölçüyor." 

yapay kalppp

Kaynak: Haber Merkezi-İHA