14 dönümlük alana yayılan bahçenin içinde, 700’den fazla tıbbi bitki bulunuyor ve her biri doğanın sağlık ve şifa dolu hazinelerini barındırıyor. Bir sera, kurutulmuş bitki koleksiyonu, tohum bankası, bitki laboratuvarı, güneş saati, süs havuzu ve çeşitli hayvan dostları da bu büyülü atmosferi tamamlıyor.

Gaziantep, yaklaşık 500 yıldır böbrek hastalarına şifa oluyor Gaziantep, yaklaşık 500 yıldır böbrek hastalarına şifa oluyor

Ziyaretçiler, bahçedeki her bir bitkiyle ilgili isim ve özelliklerin yer aldığı minik açıklamalar sayesinde bilgi sahibi olurken, aynı zamanda doğanın şifalı gücünü yakından hissediyorlar. Doğanın dengesini ve insanın içsel huzurunu bulmak için adeta bir keşif yolculuğuna çıkan herkes, bu benzersiz bahçede unutulmaz anlar yaşıyor.

KUŞ CIVILTILARI DİNLEYEBİLİR, KELEBEKLERİ İZLEYEBİLİRSİNZ

Tıbbi Bitkiler Bahçesi, sadece bitkilerle sınırlı kalmıyor; aynı zamanda çeşitli hayvan dostlarıyla da zenginleştirilmiş durumda. Misafirler, bahçede dolaşırken kuş cıvıltılarını dinleyebilir, kelebekleri izleyebilir ve doğanın sunduğu huzur verici atmosferin tadını çıkarabilirler.
Ücretsiz olan bahçe, haftanın her günü saat 09:00 - 17:00 arası ziyaret edilebilir.

Kaynak: HİLAL SİNA DENİZ