Halkbank, emeklilere yönelik yeni bir ihtiyaç kredisi kampanyası başlattı. Bu kampanya kapsamında, emekliler maaşlarını Halkbank'a taşıyarak yüzde 4,95 faiz oranıyla 100.000 TL'ye kadar kredi kullanabilecekler. 24 ay vadeli kredi çeken emekliler, aylık 8.291 TL taksit ödeyecek ve toplam maliyet 198.000 TL olacak. Bu kampanya, emeklilerin finansal ihtiyaçlarını uygun koşullarda karşılamalarını amaçlıyor.
 

Emekliler için Halkbank tarafından özel bir kredi kampanyası başlatıldı. Başlatılan kampanya kapsamında emekliler ihtiyaç kredisi kullanıp düşük maliyet ile karşılaşıyorlar. Bu imkandan yararlanmak isteyen emeklilerden istenen koşullar ve kampanya şartları açıklandı. Halkbank emekli ihtiyaç kredisi koşulları nedir ve nasıl kullanılır?

HALKBANK EMEKLİ İHTİYAÇ KREDİSİ NASIL ÇEKİLİR?

Halkbank emekli ihtiyaç kredisi kampanyası ile alakalı olarak açıklama yapıldı. Bankanın emeklilere sunmuş olduğu bu imkan ile emeklilerin nakit sorunları çözüme kavuşuyor. Emekliler Halkbank'a başvuru yapmaları durumunda bu ihtiyaç kredisini çekebiliyorlar. Bu imkandan yararlanmanın ana koşulu ise Halkbank'ın emekli maaş müşterisi olmak olarak ilan edildi. Emekli maaşlarını Halkbank'a taşıyan emekliler emekli ihtiyaç kredisi hakkı elde ediyorlar.

Emekli ihtiyaç kredisi için Halkbank'ın koşulları açıklandı. Halkbank'ın emekli müşterileri aylık yüzde 4,95 oranında faiz ile ihtiyaç kredisi çekebiliyorlar. Bu kredi faizi normalde çok daha yüksek olarak uygulanıyor. Ancak emeklilere bir indirim yapıldığı için ihtiyaç kredisi faizi daha düşük olarak işletiliyor.

İhtiyaç kredisi kullanacak olan emekliler vade süreleri açısından da bazı kurallara uymak durumundalar. Emekliler ihtiyaç kredisi çekecekler ise 50.000 TL'ye kadar olan ihtiyaç kredilerini 36 aya kadar vade ile kullanabiliyorlar. Emekliler 50.000 TL ile 100.000 TL arasında ihtiyaç kredisi çekecekler ise vade süresi en fazla 24 aya kadar vadeli olabiliyor. 100.000 TL üzerindeki ihtiyaç kredilerine ise en fazla 12 aya kadar vade uygulanıyor.

100.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

aaa.jpg

Halkbank emekli ihtiyaç kredisi kampanyası kapsamında kullanılan kredi için maliyetler belli oldu. 24 ay vadeli 100.000 TL ihtiyaç kredisi çekilmesi halinde müşteriler aylık 8.291 TL kredi taksiti ödüyorlar. Bu kredinin toplam maliyeti ise 198 Bin TL'yi buluyor. Emekli müşteriler iki yılda yaklaşık 98 Bin TL tutarında faiz ve masraf ödemesi yapmış oluyorlar.

Öte yandan bu imkandan yararlanmak için emekliler Halkbank'ın emekli maaş promosyonu kampanyasından da faydalanıyorlar. Bu da emeklilere ek bir kazanç sağlıyor. Emekliler bu şekilde 12.000 TL'ye kadar promosyon ödemesi alabiliyorlar.

Kaynak: HABER MERKEZİ