Türkiye'de 2012 yılından bu yana uygulamada olan ve insanlara sağlık güvencesi sunmayı hedefleyen GSS sisteminde prim ödemeleri konusunda yaşanan sıkıntılar şu sıralara yeniden gündem oldu. 

GSS primlerinin süresinde ödenmemesi durumunda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından icra ve haciz gibi yasal işlemler başlatılabilir ve ayrıca sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı kısıtlanabiliyor. 

Sgk Vatandaslari Uyardi Sakin Para Yatirmayin Shn1 Cover

"DÖNÜN BU YALNIŞTAN"

Öte yandan bu durumum, borçlunun mal varlığına el konulması riskini beraberinde getirdiği gibi, borcun tamamı ödenmeden sağlık hizmetlerinden tam anlamıyla yararlanmak mümkün olmayabilir.

GSS prim borcu konusunda birçok soru alan ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.  Özgür Demirtaş, hükümetin e-haciz kararını bir yanlış olarak değerlendirdi ve "dönün bu yanlıştan" ifadesini kullandı.

Gss-13

"VİCADANIM ACIYOR"

Demirtaş, "SGK’da Genel Sağlık sigortası (GSS) prim borcu olanlara e-haciz işlemi başlamış? İşsiz insanı almadığı hizmetten dolayı borçlandırmak ne demek? Dönün bu yanlıştan. Bana yüzlerce mesaj geliyor. Vicdanım acıyor. Bunu çözünceye kadar konuya taktım." dedi. 

Daha sonra yeni bir paylaşım yapan ekonomist bu defa da "GSS Prim Borcu olayını gündeme getirmem ses getirdi. Konu önemli. Yetkililerden ricam: Lütfen Milyonlarca vatandaşımıza yapılan bu haksızlığı durdurun. Bu mesajımı her yere YAYIN LÜTFEN…" ifadelerine yer verdi. 

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY