Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, ABD'de enflasyonun üzerinde yukarı yönlü risklerin azaldığını belirterek, Federal Reserve'in (Fed) gelecek hafta faiz indirimi yapmasının uygun bir adım olduğunu ifade etti.


Altının ons fiyatı ise dün 2 bin 558 dolar ile rekor kapanış gerçekleştirirken, yeni günde önceki kapanışın yüzde 0,5 üzerinde 2 bin 569 dolardan işlem görüyor.
 

Para piyasalarında Fed'in bu ay 25 baz puanlık bir faiz indirimi yapması beklenirken, yıl boyunca toplamda 100 baz puanlık bir faiz indirimi öngörülüyor.


Söz konusu gelişmelerin ardından gram altın 2 bin 802 TL'yi görerek rekor seviyeye yaklaştı. Gram Altın, 28 Ağustos'ta 2 bin 816 TL ile son bir ayın en yüksek seviyesine ulaşmıştı.
 

Bu gelişmelerin gram altın fiyatları, 2 bin 802 TL ile rekor seviyeye yaklaşırken, 28 Ağustos'ta 2 bin 816 TL ile son bir ayın en yüksek kırıntısına ulaşmıştı.



Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, ABD'de enflasyonda yukarı yönlü risklerin azaldığına işaret ederek, Fed'in gelecek hafta faiz indirimine başlamasının yerinde olduğunu düşündüklerini bildirdi.

Ayrıca altının ons fiyatı dün 2 bin 558 dolar ile rekor bir şekilde devam ederken, işlemler 2 bin 569 dolardan devam ediyor, bu da önceki devamın yüzde 0,5 üzerinde bir seviyeye işaret ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ