Küçükçekmece Gölü üzerinde yaptığı Blue Lake projesinden sonra eleştirilerin odak noktasında yer alan Metal Yapı Konut AŞ, 2000'i yıllardan sonra muazzam bir büyüme göstermişti. Sektördeki en önemli oyunculardan biri haline gelen Metal Yapı Konut AŞ, Koru Florya ve Levent’teki İstanbul Tower gibi projelere de imza atmıştı. 

ÖMER SAÇAKLIOĞLU ÖLDÜ FİRMA BOZGUNA UĞRADI

Oda TV'nin Halk TV'nin haberinden derlediğine göre, şirket sahibi Ömer Saçaklıoğlu’nun 3 yıl önce vefatı Metal Yapı için de sonun başlangıcı oldu. Şirkette oluşan yönetim krizi ve hissedarlar arasındaki mal kavgası ile çöküşün eşiğine gelen Metal Yapı’nın bir dizi değerli mülkü de icradan satışa konuldu.

66 MİLYON TL'LİK BEDEL

Metal Yapı Konut AŞ’ye ait Sancakpete’de bulunan bir akaryakıt istasyonu üzerinde bulunan bina ve arsası ile birlikte icardan satılacak. 2 bin 85 metrekare alan üzerinde bulunan varlıklar için belirlenen bedel 66 milyon TL.

bluelake (2)

NAMIK TANIK'A AİT

İcradan satış ihalesinin ilki 14 Kasım’da yapılacak. İlk ihalede alıcı çıkmaması halinde 19 Aralık’ta ikinci ihale yapılacak. Metal Yapı’ya ait şirketin icradan satışını ise Gün Gayrimenkul Kiralama AŞ istedi. Anılan şirketin sahibi, aynı zamanda Ankara’nın güçlü şirketlerinden Nata Holding’in sahibi Namık Tanık’a ait.

ÖMER SAÇAKLIOĞLU KİMDİR?

1958 yılında Şanlıurfa'da doğan iş adamı Saçaklıoğlu, enerji ve tekstil sektöründe başarılı çalışmalara imza attıktan sonra inşaat sektörüne adım attı. Metal Yapı Konut'un kurucusu olarak tanınan Saçaklıoğlu, 2016 yılında Doğa Koleji'ni satın alarak eğitim sektörüne de giriş yaptı. Ancak, 2019 yılında kurumun yönetimini İTÜ Vakfı'na devretti.
62 yaşındaki Saçaklıoğlu, bir süredir kanser tedavisi görmekteydi. Ne yazık ki, hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti. Saçaklıoğlu'nun cenazesi, yarın saat 14.30'da Fatih Camii'nde düzenlenecek olan törenle defnedilecektir.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ