Boğulma, 1 ila 4 yaş arasındaki çocuklarda birinci ölüm nedeni, 5 ila 14 yaş grubundaki çocuklarda ise ikinci en yaygın istem dışı ölüm nedenidir. Havuzda veya su kenarında dikkatinizi dağıtacak şeylerden kaçınmanız tavsiye edilir.

BOĞULMALAR ÇOK KISA SÜREDE GERÇEKLEŞİYOR

Telefonları, kitapları ve dergileri bir kenara bırakın çünkü boğulma genellikle sessiz gerçekleşir ve beş dakikadan kısa sürede yaşanır. Çocuklara, yüzücülerin saçlarını veya uzuvlarını sıkıştırabilecek havuz giderlerinden veya su emme cihazlarından uzak durmaları gerektiğini öğretin.

KOLLUK DEĞİL CAN YELEĞİ

Pittsburgh Çocuk Hastanesi'ne göre; boğulma vakaları yılın diğer zamanlarına göre yaz aylarında, özellikle de temmuz ayında daha fazla gerçekleşiyor. Küçük veya deneyimsiz çocuklara can yelekleri giydirin. Can yeleğinin ölçüsü çocuğun boyuna ve kilosuna göre seçilmelidir.

HAVUZA GİRERKEN GEREKEN ÖNLEMLERİ MUTLAKA ALIN

Can yelekleri yerine asla kolluk veya şişirilebilir yüzme halkalarını kullanmayın. Bu ürünler, farklı koşullarda bırakın can kurtarmayı tam aksi yönde çalışabilir. Can yelekleri her zaman en iyi yöntem olacaktır.

Kaynak: HABER MERKEZİ