İyi bir mangal organizasyonunun verdiği zevk inanılmazdır. Ancak kendiniz ve dostlarınız için genellikle gıda zehirlenmesiyle bağlantılı olan; ishal, kramp, mide bulantısı, kusma ve ateşle sonuçlanabilecek mikroplara karşı dikkatli olun. Balık ve kümes hayvanları da dahil olmak üzere etler genellikle Salmonella, E.coli veya Listeria gibi zararlı bakterileri barındırır. Çiğ et dokunduğu her şeyi kirletebilir. Bu nedenle önce ellerinizi iyi şekilde yıkadığınızdan emin olun.

BAKTERİLER HEMEN GEÇİYOR

Yüzeyleri ve mutfak aletlerini de dezenfekte etmeyi unutmayın. Pişmemiş etleri, hazırlanmış yiyeceklerin yanında tutmayın. Çünkü bu etlerde bulunan bakteriler, çok kolay bir şekilde diğer yiyeceklere bulaşabiliyor. Et ürünlerinin tüketilmeden önce zararlı mikropların yok edilmesini sağlamak için uygun sıcaklıklarda pişirilmesi gerekir. Yeterince pişmemiş et ürünleri, başınıza ciddi anlamda iş açabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ