Filistin ve İsrail arasındaki gerilim, yeşl sahalara da yansıdı. Filistin'e desteğiyle bilinen İskoç takımı Celtic taraftarı, dün (7Ekim) oynanan maçta yine desteğini gösterdi. Kilmarnock'u ağırlayan Celtic, rakibini 3-1 yendi. İsrail-Filistin arasındaki savaşın başladığı günün akşamı oynanan karşılaşmada Celtic taraftarı, "Özgür Filistin" ve "Direnişin zaferi" pankartları açarak İsrail'e karşı Filistin'in yanında olduğunu gösterdi.

Ancak yeşil-beyazlı taraftarın bu pankartı, eski futbolcusu Nir Bitton'ı bir hayli kızdırdı. Celtic'te 2013-2022 yılları arasında, tam 9 yıl boyunca forma giyen 31 yaşındaki futbolcu, Celtic'in Filistin'e destek pankartını Instagram hesabından paylaşıp, "Yazıklar olsun size!!! Evet Gazze'yi İsrail'den değil Hamas'tan kurtarın!!" yazdı.

"BEYNİNİZ YIKANMIŞ"

Bitton, devamında şu ifadeleri kullandı: "Ailelerin katledilmesini gururla kutlayan terör örgütüne destek vermek kesinlikle çılgınlık!! Utanç verici. Çoğunuz İsrail'in nerede olduğunu bile bilmiyorsunuz!! Bu çatışma hakkında hiçbir fikriniz yok ve hala her şeyi biliyormuş gibi davranıyorsunuz. 3 çocuk babası olarak, masum çocuklarınız gözlerinizin önünde katledilip kaçırıldığında nasıl tepki vereceğinizi görmek istiyorum! Ve lütfen bana İsrail'in Filistinlilere böyle yaptığını söylemeyin çünkü bu gerçek olmaktan çok uzak!! Beyninizin yıkanmasını ve önyargılı olmayı bırakın ve kendinizi gerçeklerle eğitin!!"

Nir Bitton'un bu paylaşımı, Celtic'te oynadığı dönemde neden bunları söylemediği yönünde eleştiri aldı. Bittom, ardından birkaç paylaşım daha yaparak kendisini eleştirenlere tepki gösterdi.

CELTİC TARAFTARININ İLK DESTEĞİ DEĞİL

Filistin'e desteğiyle bilinen Celtic taraftarı daha önce, stadyuma bırakılan Filistin bayraklarının, kulüp yönetimi tarafından kaldırılmasına tepki göstermişti. North Curve Celtic taraftar grubu Twitter'dan yayınladığı bildiri ile kulüp yönetimini kınadığını duyurmuştu.

Kaynak: ELİF KIZILÇAY