İzzettin Stadı’nda oynanan maça iki takım da istekli ve arzulu başladı. Çatalcaspor son haftalardaki ölü toprağını üzerinden atarak başladı maça. Sarı kırmızılar rakibi önünde başlama düdüğüyle birlikte topun arkasına geçerek kora kor bir oyun ortaya koydu. Konuk 23 Elazığ FK ilk dakikalarda dirençli bir oyun ortaya koysa da rakibinin presiyle oyunu daha çok geride kabul ederek ilk yarı boyunca daha çok savunmada kaldı.

WhatsApp Image 2023-10-16 at 20.26.21

Ev sahibi ekip bu baskısını 32. Dakikada Furkan Orak’ın attığı golle sonuçlandırarak 1-0 öne geçti. İlk yarının kalan süresinde başka gol olmayınca sarı kırmızılılar soyunma odasına 1-0 üstünlükle gitti. İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da oyuna ağırlığını koyan Çatalcaspor rakip kalede yine tehlikeli ataklar yarattı.

WhatsApp Image 2023-10-16 at 20.26.23 (1)

Özellikle Furkan Orak’ı içeriye sokarak pozisyonlara giren ev sahibi ekip yüzde yüz net fırsatları değerlendiremedi. Bütün pozisyonlarda imzası olan Furkan Orak ikinci golü atarak takımını rahatlatacak golü bulamadı. 23 Elazığ FK ise maçın son dakikalarına kadar ortasahayı geçmekte, organize olmakta ve kontratağa çıkmakta zorlandı. Bunda Çatalcaspor’un hem kanatları ön doğru etkili kullanması hem de ikinci bölgede yaptığı pres etkili oldu.

Çatalcaspor adına maçın kırılma anı teknik direktör Hüseyin Özcan’ın yaptığı değişiklikler oldu. 87. Dakikada Berke Açan’ın, 90+1. Dakikada da Selahattin Seyhun’un oyundan çıkmasının ardından ortasaha tamamen oyundan düştü. Murat Yılmaz bu bölümde ortasahada yalnız kalırken bu değişiklikler 23 Elazığ FK’nın ortasahayı daha rahat geçmesine, önde rahat çoğalmasına ve organize olmasına fırsat yarattı. Bu değişikliklere kadar ortasahayı bile geçemeyen konuk ekipte maçın son anlarına kadar sıkı pres altında oyuna bir türlü giremeyen Ömer Faruk Acı 90+4. Dakikada cezalanın dışından mükemmel bir vuruşla topu filelere göndererek maçın skorunu belirledi: 1-1. Berke’nin maç boyunca çok iyi bir şekilde savunarak etkisiz hale getirdiği Ömer Faruk Acı ortasahada yapılan bu değişikliklerin ardından bu bölgeyi etkili kullanarak takımına da 1 puanı getiren golü attı. Bu sonuçla 23 Elazığ FK puanını 6’ya yükseltirken Çatalcaspor da 3 puan yerine 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.

WhatsApp Image 2023-10-16 at 20.26.23

Çatalcaspor belki de sezonun en iyi futbolunu oynadığı ve rakibini 90 dakika domine ettiği bir maçta teknik direktör Hüseyin Özcan’ın yaptığı değişikliklerle ortasahayı rakibine bıraktığı uzatma bölümünde 2 puanı adeta rakibine hediye etti.

WhatsApp Image 2023-10-16 at 20.26.23

Kaynak: İSKENDER KORDU