Sezona kabus gibi bir başlangıç yapıp ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray’ın çok gerisine düşen Beşiktaş, camianın şampiyonluk beklenti çıtasını iyice düşürdü.

Ancak her şeye rağmen umutlar taze tutulmaya çalışılıyor. Burak Yılmaz’ın yerine göreve gelen Rıza Çalımbay, “Beşiktaş’ın çocuğu” misyonuyla takımını toparlamaya çalışıyor. Tecrübeli çalıştırıcı, liderle puan farkının 9 olmasının bir dezavantaj gibi gözükebileceğini ancak her şeyin bitmediğini vurguluyor.

AA-20231111-32816298-32816297-BESIKTAS_RIZA_CALIMBAY_YONETIMINDE_ILK_CALISMASINI_YAPTI (1)

Üzerlerindeki ölü toprağını bir an önce atmaları gerektiğini savunan Çalımbay, takımın moral motivasyonunu ve inancını yükseltme gayretinde.

Sık sık bireysel ve takım toplantıları yapan siyah-beyazlı çalıştırıcı, öğrencilerine şampiyonluk şanslarının olduğu inancını aşılamaya çalışıyor.

RIZA1

Çalımbay, 9 puanlık farkı kapatabileceklerine inandığını belirtirken, “İşte herkes gördü, peş peşe kayıplar yaşadılar. Her şey rakiplerin 2-3 maç daha takılmasına bakar. Biz Beşiktaş ruhunu ortaya koyduğumuz sürece yarışın içinde oluruz. Önce kafamızdan umutsuzluğu ve mağduriyet hissini atmamız gerekiyor. Beşiktaş’a yakışan sahada sonuna kadar savaşmak ve her maça kazanmak için çıkmaktır” diyerek takımıyla motivasyon toplantıları yapıyor. Çalımbay’ın bu pozitif hali takıma da olumlu yansırken, pazar günü Samsunspor’la deplasmanda oynanacak lig mücadelesi öncesi moraller gayet iyi.

AA-20231111-32807443-32807439-BESIKTAS_TEKNIK_DIREKTORU_RIZA_CALIMBAY (1)

Beşiktaş’la sözleşmesi 3 Aralık’taki seçimli olağanüstü genel kurula kadar olan, sonrasında ise durumu belirsiz görünen Çalımbay’ın yakın çevresiyle yaptığı konuşmalarda da olumlu fikirlere sahip olduğu belirtildi. Deneyimli çalıştırıcının devre arasına 4-5 puan farkla girilmesi halinde Beşiktaş’ın şampiyonluğun ciddi adaylarından biri olduğunu kaydettiği vurgulanırken, her mevkide kalite isimlere sahip olduklarını,  takımdaki en büyük sıkıntının rotasyona girecek oyuncu sayısının az olmasından kaynaklandığını ifade ettiği öğrenildi. Siyah-beyazlı teknik direktörün devre arasında en az 2 ya da 3 nokta atışı transfere ihtiyaç duyulduğunu vurguladığı da bildirildi.

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK