Esenler ilçesinde, bir kişi açıkça sokak ortasında uyuşturucu madde ticareti yaparken görüldü. Bu olay üzerine Esenler Mobil Park polisi, hemen bir baskın düzenledi ve uyuşturucu madde satıcısını ve alıcıyı yakaladı. Uyuşturucu ticaretinin gerçekleştiği anlar güvenlik kameralarına yansırken, uyuşturucu madde taşıyan kişi gözaltına alındı ve ardından tutuklandı.

Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü Mobil Park polisi, önceki gün saat 16.00 civarında bir kişinin ağaç altında uyuşturucu madde ticareti yaptığına dair aldığı bir ihbarı değerlendirdi. İhbarın ardından polis ekipleri hızla harekete geçti ve şahsı araç içerisinden izlemeye aldı. Şahsın yanına birkaç kişinin gelip kağıt içerisinde bir şeyler aldığını ve para verdiğini gören polis, hemen müdahale etmek için hazırlıklarını tamamladı.

Sokak ortasında uyuşturucu satan bir kişinin peşine takılan Esenler Mobil Park polisi, şahsı durdurarak üst araması gerçekleştirdi. Yapılan arama sonucunda, şahsın pantolon cebindeki pakette bir miktar uyuşturucu madde bulundu. Ardından, polis ekipleri torbacı olarak bilinen kişinin yanına gitti ve onun da üst aramasını yaptı. Bu aramada, şahsın üzerinde bir miktar döviz ve Türk lirası ele geçirildi. Uyuşturucu maddelerin ise taşın altında gizlendiği tespit edildi. Toplamda 8.61 gram uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan şahıs emniyete götürüldü.

Gürkan K., emniyette ifadesi alındıktan sonra mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticaretini yapmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi ve Gürkan K. cezaevine gönderildi. Uyuşturucu madde satın alan yabancı uyruklu Anwar A. ise "uyuşturucu madde kullanmak" suçundan adli işlem yapıldıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: İHA