Araştırmacı gazeteci Müge Anlı, 16. sezonuna hızlı bir başlangıç yaptı. Önceki programında, 16 Temmuz'da Ankara'da kaybolan iki çocuk annesi 45 yaşındaki Birsen Polat'ı aramaya başlayan Müge Anlı, yayının hemen ardından dikkatli bir izleyicinin ihbarı sayesinde genç kadını buldu.

Dünkü yayında, kızıyla buluşmayı planladığı Birsen Polat'ın röportaj yapmalarına rağmen yayına gelmediğini aktaran Müge Anlı, genç kadının telefonlarına yanıt vermediğini, kaldığı adresteki ekibine de kapıyı açmadığını, bu durumun endişe verici olduğunu paylaştı.

Anlı'nın bu gelişmeyi aktarmasının ardından, yayını izleyen bir izleyici tarafından yapılan ihbarı değerlendiren Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri hemen harekete geçti.

Canlı yayın sırasında, Müge Anlı'nın yönlendirdiği adrese gelen polis ekipleri, genç kadın Birsen Polat'ı ve onu evde alıkoyduğu iddia edilen şahsı evden çıkararak emniyete götürdü. Şantaj ve tehditle Birsen Polat'ı evde zorla tuttuğu söylenen ve canlı yayında kendisini savunmaya çalışan şahsın, incelenmek üzere telefonuna el konuldu.

Kaynak: İHA