Bolu'nun Mudurnu ilçesinde 2011 yılında yapımına başlanan şato evler, amaçsızca ve öylece kalakaldı. Arap müşterilere satılmak için tasarlanan proje kapsamında 732 villa inşa edildi. Ancak 2018 yılında proje finansal zorluklar nedeniyle İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin iflas kararı vermesiyle yarım kaldı.

Proje, İngiliz basınına da konu oldu. Köyü 'masalssı' olarak tarif eden The Sun gazetesi, "Yemyeşil Türk ormanının içinde yer alan kasaba, mutlu bir sonla bitmese de, Sindirella hikayesinden fırlamış gibi görünüyordu." ifadelerini kullandı. İnşa edilen kötün, artık bir hayalet kasabayı andırdığı belirtildi.

16 yaşındaki bıçaklı saldırgan öldürüldü 16 yaşındaki bıçaklı saldırgan öldürüldü

ORMANIN ORTASINDA KABA İNŞAAT KALDI

Kahramanmaraş depremi sonrası, villaların depremzedeler için tahsis edilmesi yönünde sosyal medyada çağrılar yapılmıştı. Burj Al Babas yönetim kurulu başkanı Mehmet Yerdelen, villaların kaba inşaat halinde olduğunu belirterek, "Orada 732 villa var. 580 villa yapıldı. İçerisi kaba inşaat, altyapı yok. Kanalizasyon yok. 500-600 milyon para harcamak lazım. Milleti oraya çekip fırsatçılık yapmamak lazım. Dış cepheler yapıldı sadece. İçerisi kaba inşaat. Burada ısıtma falan olmaz.” demişti.

Kaynak: HANDE DURMAZ