Yetkililer, Avustralya polisinin, bir adamı bıçakla yaralayan 16 yaşındaki göçmen bir genci vurarak öldürdüğünü açıkladı. Komiser Col Blanch, saldırının bir terör eyleminin belirtilerini taşıdığını söyledi ve "İhbar üzerine 3 memur olay yerine gitti.

Böyle hizmetçi yuva yıkar: 2 saatlik çalışma ücreti 52 bin TL! Böyle hizmetçi yuva yıkar: 2 saatlik çalışma ücreti 52 bin TL!

Olay yerine vardıklarında, yalnız olan ve elinde büyük bir bıçak tutan gençle karşılaştılar. Ona bıçağı bırakması emredildi ancak bunu reddetti. Polisin üzerine doğru koştu. İki şok tabancasıyla vuruldu ancak durmadı. En sonunda 3. polis tek el ateş ederek onu öldürdü" dedi.

YARALI HASTANEYE KALDIRILDI

Polis, silahlı saldırının ardından gencin orta yaşlı bir adamı bıçakladığını ve yaraladığını keşfetti. Sırtından bıçaklanan adamın durumu stabil ve hastanede gözetim altında. Blanch "Bu 16 yaşındaki kişide zihinsel sağlık sorunları olduğu öğrenildi. Ayrıca radikal dinsel motivasyonlar taşıdığı da söyleniyor" açıklamasında bulundu. Avustralya Başbakanı Anthony Albanese olayla ilgili olarak, "Biz barışı seven bir milletiz ve Avustralya'da şiddet içeren aşırılığa yer yoktur" dedi. Avustralya yakın dönemde bir alışveriş merkezinde yaşanan terör saldırısıyla sarsılmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ