Ormanlarda ve yeşillik alanlarda yetişen yabani meyvelerin bazıları zehirlidir. Bir meyvenin zehirli olup olmadığını anlamak çoğu zaman zordur. Dünyada bu yolla onlarca insan yaşamını yitirirken, son kurban küçük bir çocuk oldu. 

İngiltere’nin Manchester kentinde 14 yaşındaki Benn Curran-Nicholls, babasıyla birlikte yürüyüş yaptığı Fletcher Moss Park'ta bir porsuk ağacının yanına yaklaştı. Ağaçtan kopardığı böğürtlen türevi meyve ve yapraklarını yiyen çocuk bayıldı. İleri derecede otistik hastası olduğu belirtilen çocuk, kendine gelip babası tarafından götürüldüğü evde gözleri dönmüş halde bulundu. Can çekişen talihsiz çocuk, hastanede saatlerce tedavi görmesine rağmen kalp yetmezliğinden hayatını kaybetti.

Küçük Benn, ağaçlara tırmanmayı seviyordu ama babası porsuk ağaçlarının tehlikesinin farkında değildi ve herhangi bir uyarı işareti de yoktu. Toksikoloji testleri onun ölüm nedeninin ‘porsuk ağacı zehirlenmesi’ olduğunu doğruladı. 

Aileleri uyaran adli tıp görevlisi Andrew Bridgman, "Meyveler ve benzerleri, tehlikeleri ve riskleri fark edemeyen küçük çocuklar için çekici  olabilir. Lütfen onları menşeini bilmediğiniz yabani meyvelerden uzak tutun” uyarısı yaptı. 

Kaynak: ALİ AVCU