Olay, 5 Eylül Salı günü saat 04.00 sularında Beyoğlu'nda bulunan Asmalı Mescit'teki bir gece kulübünün önünde gerçekleşti. İddiaya göre, Yeliz Ö. (29) ve arkadaşı Mehmet İ. (29), sokaktaki bir bankta otururken, yakındaki bir işletmenin çalışanları tarafından sözlü tacize uğradılar. İşletme çalışanlarından Demhat F. (30), çifti bulundukları yerden kalkmaları gerektiği konusunda uyardı. Ancak Yeliz Ö. ve Mehmet İ. bu uyarıya karşılık vermedi ve işletme çalışanları kalabalıklaşarak çivili sopalarla çifti tehdit etti. Korkuya kapılan çift olay yerinden ayrılmak istedi, ancak iddiaya göre işletme çalışanları saldırdı.

AW043201_06

Kanlar içinde dehşeti yaşadılar

Sopalı grup Yeliz Ö. ve Mehmet İ.'yi öldüresiye dövmeye başladı. Başlarına aldıkları darbelerle kanlar içerisinde kalan çift olay yerine polis çağırdı ancak saldırganlar koşarak uzaklaştı. Hastanede tedavi altına alınan ikilinin kafalarına dikiş atılırken, vücutlarının çeşitli yerlerinden de yaralandıkları tespit edildi. Öte yandan olay sırasında saldırganın da kaşının yarıldığı öğrenildi.

AW043201_10

Kadının başında şişe patlattılar

Emniyette ifade veren mağdur çift, saldırganların bankta oturmamaları için kendileriyle tartışmaya başladığını, ardından 6-7 kişinin çivili sopalarla kendilerine saldırdığını ve ölümden döndüklerini anlattı. Saldırganların kendilerini öldürmeye çalıştığını iddia eden Yeliz Ö., başında da şişe patlatıldığını ifade etti. Çiftin şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

AW043201_09

Birbirlerinden şikayetçi oldular

Olayla ilgili polis ekipleri Demhat F. ile Yeliz Ö. ve Mehmet İ.’yi tedavilerinin ardından gözaltına aldı. Emniyete götürülerek ifadeleri alınan taraflar birbirlerinden şikayetçi oldu. Haklarında “kasten yaralama”, “tehdit ve hakaret” suçlarından adli işlem yapılan taraflar, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.
 

Kaynak: iha