Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Kızılarık Mahallesi’nde yaşanan ilginç ve ürkütücü olay, hem mahalle sakinlerini hem de sosyal medyayı salladı. Yıllardır evde besledikleri kedinin saldırısına uğrayan Şerife A. ve arkadaşının yaşadığı korku dolu anlar hastaneye kaldırılmalarıyla son buldu.

Kedinin Ani Saldırısı Şaşkınlık Yarattı

Olay, Şerife A.'nın yıllardır görüşmedikleri bir arkadaşının evine misafir olarak gitmesiyle başladı. Sohbet ettikleri sırada, arkadaşının evde 14 yıldır beslediği kedi birden bire saldırgan bir tavır sergileyerek Şerife A.'nın üzerine atladı. Kedi, pençeleri ve ısırıklarıyla Şerife A.’ya büyük bir saldırı düzenledi.

Arkadaşının, Şerife A.'yı kedinin pençelerinden kurtarmak istemesi ise kedinin tepkisini daha da artırdı ve bu sefer saldırı hedefi haline geldi. Kedinin saldırısından güçlükle kurtulan iki kadın, çevredekilerin yardımıyla ambulansa binerek hastaneye sevk edildi.

"Bir Anda Üzerimize Atladı, Korku Dolu Anlar Yaşadık"

Hastanede yaralarına pansuman yapılan iki kadına tedbir amaçlı kuduz aşısı da yapıldı. Saldırı anlarını anlatan Şerife A., yaşadığı korkuyu ve şaşkınlığı şu şekilde ifade etti: “Arkadaşımda oturuyorduk, kedi de yanımızdaydı. Birden sandalyeden fırlayıp enseme atladı. Kolumu, sırtımı ısırarak saldırdı. Arkadaşım beni kurtarmaya çalıştı ama kedi ona da saldırdı. Bu kediyi yıllardır besliyor, seviyoruz ama böyle bir şey hiç yaşamadık. Kedinin içinde adeta bir canavar vardı, kaplan gibi, vampir gibi üzerimize atladı.”

"Kedinin İçine Canavar Kaçmış Gibi Davrandı"

Olayın ardından yaşadıklarını anlatan Şerife A., “Kedinin içine canavar kaçmış gibi davrandığını ve saldırganlaştığını düşündüm. İkimiz de yaşlı olduğumuz ve kan sulandırıcı ilaç kullandığımız için ambulans çağırdık. Hastanede tedavi olduktan sonra kediyi veteriner gelip sakinleştirici iğne yaparak aldı. Artık kedinin olduğu yere yaklaşmak bile istemiyorum. O anları düşündükçe tüylerim diken diken oluyor” dedi.

"Neden Saldırdığını Anlayamadım, Kedi Fobisinde Büyüyen Bir Korku Var"

Kedi fobisi geliştiğini belirten Şerife A., “Kedileri çok severim, hatta sokak hayvanlarına mama veririm. Ama şimdi kedi gördüğümde tüylerim ürperiyor. Neden saldırdığını anlamıyorum, belki yaşlandığı için beyininde sulanma olmuş ya da kısırlaştırılmadığı için agresifleşmiş olabilir” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA