Portekiz basınına göre; Kartal, Arthur Cabral için girişimlerde bulunacak. Transferde ciddi hamleler yapan Beşiktaş, Cabral'dan önemli katkı alabileceğini düşünüyor. Benfica, yıldız oyuncuyu geçtiğimiz sezon başında 20 milyon euro karşılığında Fiorentina'dan transfer etmişti.

Portekiz Ligi'nde 28 karşılaşmaya çıkan 1.86 boyundaki oyuncu, 6 gol ve 2 asistle mücadele etti. Verilen para düşünüldüğünde beklentilerin altında kaldı. Benfica ondan zarar etmek istemiyor. Beşiktaş ise 20 milyon euro ödemeyi kesinlikle düşünmüyor.

ARADIĞI ORTAMI BULAMADI

Bu sebeple yapılacak teklifin çok büyük bir ihtimalle "kiralama" modeli olacağı belirtildi. Mukavelede satın alma opsiyonunun bulunup bulunmayacağı ise henüz belli değil. 30 Haziran 2028'e kadar sözleşmesi bulunan Brezilyalı yıldız, ayrılık ihtimaline sıcak bakıyor. Çünkü Portekiz'de aradığı ortamı bulamadı. 26 yaşındaki yıldız, yeni bir macera arayışı içinde...

Beşiktaş yöneticileri, kiralık da olsa bu transferi noktalayabileceğini düşünüyor. Kartal'da yeni sezon öncesi mevcut kadro önemli ölçüde değişecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ