Belogent krem, Türkiye'de sık kullanılan krem türlerinden bir tanesi. Ancak kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı şeyler mevcut. Öncelikle her ilacı kullanmadan önce uzman doktorun tavsiyelerini dikkate almanız gerekmektedir. Hiçbir ilacı ya da kremleri yan etkilerini, ne işe yaradığını, ne olduğunu bilmeden ve uzman doktora danışmadan kullanmamaya dikkat etmeliyiz. Belogent Krem nedir?, Belogent Krem nasıl kullanılır?, Belogent Krem ne işe yarar?, Belogent Krem yan etkileri nelerdir? gibi soruların cevapları da merak ediliyor. Haberimizde bu soruların cevapları ve Belogent kremi hakkındaki tüm detayları bulabilirsiniz.

BELOGENT KREM NEDİR?

İlk olarak Belogent Krem nedir? sorusunun cevabını verelim. Etken maddesi betametazon ve gentamisin olan Belogent krem, kombinasyon halinde kortikosteroidler (betametazon) adı verilen ilaç grubuna aittir. 

BELOGENT KREM NE İŞE YARAR?

Belogent kreminin tanımını yaparak, ne işe yaradığını da aslında anlatmış olduk. Belogent kreminin kullanıldığı rahatsızlıklar şu şekilde:

Kortikosteroidlere cevap veren enfeksiyon gelişmiş deri rahatsızlıklarında,

* Belogent krem bakteriyel bir enfeksiyona eşlik eden enflamatuar ve alerjik cilt hastalıklarının tedavisi için,

* Ciltteki rahatsızlık sonucu ortaya çıkan iltihabın, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerin
giderilmesinde, 

İçerdiği etkin madde gentamisin duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu enfeksiyonun iyileştirilmesinde kullanılmaktadır.

BELOGENT KREM NASIL KULLANILIR?

Belogent kreminin nasıl kullanıldığı sorusunun cevabı merak ediliyor. Doktor tavsiyesi dışında kullanmamanız gereken Belogent kremin nasıl kullanıldığının detaylarını maddeler halinde sıraladık. İşte Belogent kremin kullanım şekli ve tüm detaylar:

* Mutlaka doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde kullanınız.

* Kremi kullanmadan önce ve sonra ellerinizi sabun ve suyla mutlaka temizleyin.

* Ardından etkilenen bölgeye bu kremi ince bir tabaka halinde uygulayın. 

* 3 haftadan uzun süre kullanmayınız.

BELOGENT KREM YAN ETKİLERİ 

Her kremin bir takım yan etkileri bulunmaktadır. Mutlaka doktor tavsiyesinde kullanılması gereken Belogent kreminin yan etkilerini kullanmadan önce kontrol etmenizde fayda var. İşte Belogent kreminin yan etkileri:

* Kızarıklık

* Yanma

* Kaşıntı

* Şişme

* Ciltte kaşıntı, döküntü, kabarıklık, kuruluk,

* İsilik,

* Kıllanma,

* Akneye benzer döküntüler,

* Ciltte beyaz lekeler,

* Ciltte kalınlaşma ve çatlaklar

Editör: Orhan Duman