Dünyaca ünlü futbol dergisi France Football tarafından 1956 yılından bu yana dünyanın en iyi futbolcusuna verilen Ballon d'Or ödülünün 2023'teki sahibi Fransa'nın başkenti Paris'teki Théâtre du Châtelet'de düzenlenen törenle belli oldu. Sıralamada Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı isimler de yer aldı. İşte liste ve kazanan!

KIMINJAE

Listede Fenerbahçe'den Napoli'ye İtalyan ekibinden de Alman devi Bayern Münih'e transfer olan Kim Min Jae 22. oldu. 

Beşiktaş eksik tanımadı! Gaziantep'i dağıttı Beşiktaş eksik tanımadı! Gaziantep'i dağıttı


ILKAY

Sezon başında Manchester City'den transfer olduğu Barcelona'da ilk golünü cumartesi günü Real Madrid karşısında bulan 33 yaşındaki Türk asıllı Alman milli futbolcu İlkay Gündoğan ise dünyanın en iyi futbolcuları sıralamasında 14. basamakta yer aldı. 

Artık hazır olun! Arda Güler'i Real Madrid formasıyla izleme zamanı! Artık hazır olun! Arda Güler'i Real Madrid formasıyla izleme zamanı!

BENZEMA-5

Geçen sezon Real Madrid'de gösterdiği müthiş performansla Ballon d'Or ödülünün sahibi olan ve yaz transfer döneminde Suudi Arabistan'ın Al-İttihad'a giden Karim Benzema ise bu yıl 16. lıkla yetindi.

MESSIAILE

Dünyanın en iyi futbolcusunun belirlendiği Ballon d'Or ödülünün 2023'teki sahibi Lionel Messi oldu.

MBAPPEHAALAND

İkinci sırayı Manchester City'den Erling Haaland, üçüncü sırayı ise Paris Saint Germain'den Kylian Mbappe aldı.


Kariyerini ABD'nin Inter Miami takımında sürdüren 36 yaşındaki futbolcu kariyerinde 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 ve 2021'in ardından 8. kez bu ödülü aldı. Messi'ye ödülünü şu anda formasını giydiği Inter Miami'nin ortağı olan eski İngiliz yıldız David Beckham verdi. 

Beşiktaş'ta Emre Kocadağ'dan büyük gaf! Cumhuriyet'in yaşını karıştırdı Beşiktaş'ta Emre Kocadağ'dan büyük gaf! Cumhuriyet'in yaşını karıştırdı


MESSIODUL

Lionel Messi 8 kez ile bu ödülü en çok kazanan isim olurken bu sezon adaylar arasında yer alamayan en yakın takipçisi Cristiano Ronaldo 5 kez ödülü alabildi. 

 

DROGBA1

Gecede sunuculuğu ise Fransız-İngiliz asıllı gazeteci Sandy Heribert ile eski Galatasaraylı Didier Drogba yaptı.

BELLINGHAM1

Törende yılın en iyi 21 Yaş Altı Oyuncusu Ödülü'nün (Kopa Trophy) sahibi Real Madrid'li Jude Bellingham oldu. 



Dünyada yılın en iyi futbolcusu listesinde Real Madrid'den Luka Modric 10, Manchester City'den Bernardo Silva 9, Napoli'den Victor Osimhen 8, Manchester City'den Julian Alvarez 7, Real Madrid'den Vinicus Junior 6, Manchester City'den Rodri 5, Manchester City'den Kevin De Bruyne 4. sırayı elde etti. 

JUNIOR

Eski Brezilyalı efsane Socrates adına, sosyal projelerde yer alan oyunculara verilen ödülün sahibi ise Real Madrid'den Vinicius Junior oldu. 

MARTINEZ2

Fenerbahçe'den Dominik Livakovic'in de aday olduğu "Yılın En İyi Kalecisi Ödülü"nü ise Aston Villa'nın Arjantinli file bekçisi Emiliano Martinez aldı. Livakovic ise 7. sırayı aldı. 

HAALANDODUL

"Yılın en iyi golcüsü" ödülü Gerd Müller ödülünün  sahibi ise bir sezonda 56 gol atan Manchester City'den Erling Haaland oldu.

"Yılın takımı" unvanına ise sezonu Şampiyonlar Ligi, İngiltere Premier Ligi ve İngiltere Federasyon Kupası şampiyonu olarak tamamlayan Manchester City layık görüldü.

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK