Ayva reçeli nasıl kırmızı olur? Kış aylarında özellikle tereyağı ile birlikte tüketilen ayva reçelinde en zor iş kırmızı rengini verebilmektir. Ayva reçeline lüks otellerdeki gibi kırmızı renkte olmasını istiyorsanız çekirdeklerini hemen çöpe atmaktan vazgeçin. Çünkü reçel yaparken içerisine eklenen ayva çekirdeği reçele kırmızı rengini veren en önemli püf noktadır. Bugüne kadar ev hanımları hep çöpe attı durdu. Sizin için derlediğimiz bu içerikten sonra olabildiğince ayva çekirdeğini reçelinizin içerisine atmayı unutmayın...

ayva reçeli2

AYVA ÇEKİRDEKLERİNİ ELİNİZİ KORKAK ALIŞTIRMADAN EKLEYİN

Yemek.com'da paylaşılan içeriğe göre, Ayvaları reçel olarak pişirme aşamasına geçtiğinizde sıra en önemli renk verme püf noktasını ilave etmeye geliyor. Elbetteki ayva çekirdeğine. Ayva çekirdeklerini elinizi korkak alıştırmadan bol bol eklemeniz önemli. Ayva çekirdeklerinin bir kısmını bıçak yardımıyla çizerek tencereye koyarsanız daha da fazla renk verecektir. Üstelik bu çekirdekler sadece renk vermekle kalmıyor, reçelin kıvamını da güzelleştiriyor. O yüzden ne kadar çekirdek o kadar çok kırmızı renk demek. Şekerle birlikte ayvaları ve çekirdekleri dinlendirdikten sonra pişirme aşamasında ağır ateşte rengini vere vere güzel bir kıvamda pişmesini sağlayın.

AYVA REÇELİ NASIL YAPILIR?

Ayva reçeli yapmak oldukça keyifli bir süreçtir ve lezzetiyle sofralarınıza renk katar. İşte ayva reçeli yapmak için kullanabileceğiniz basit bir tarif:

Malzemeler:

1 kg ayva
3 su bardağı şeker
1 adet limon suyu
4 su bardağı su
Yarım çay bardağı nar ekşisi (isteğe bağlı)

ayva reçeli3

Yapılışı:

Ayvaları yıkayıp soyun, ortadan kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Ayva dilimlerini istediğiniz büyüklükte doğrayın.

Doğradığınız ayvaları geniş bir tencereye alın. Üzerine şeker ve suyu ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırın.

Limonun suyunu sıkarak tencereye ilave edin. Eğer nar ekşisi kullanacaksanız onu da ekleyin.

Ayvaları kısık ateşte, ara sıra karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısık tutun ve ara sıra karıştırarak yaklaşık 1-1.5 saat kadar pişirin. Ayvalar iyice yumuşayana kadar pişirmeniz gerekiyor.

Reçeli ocaktan almadan önce kıvamını kontrol edebilirsiniz. Bir damla reçeli bir soğuk tabak üzerine damlatın, hemen yayılmalı ve jöle kıvamında olmalıdır.

Reçeli ocaktan alıp, sıcakken kavanozlara dökün. Kavanozların ağzını sıkıca kapatın.

Kavanozları ters çevirerek soğumalarını bekleyin. Soğuduktan sonra kavanozları tekrar düz çevirin.

Editör: Mehmet Buğrahan İncecik