Kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır? Turşular içerisinde hazırlaması en zor olanı belki de o. Ancak lezzeti ve dokusu en sevilen turşulardan yapıyor. Özellikle kış aylarında tüketilen balığın yanında enfes bir tamamlayıcı oluyor. Peki iyi ama erimeyen ve yumuşamayan kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır? Vefa semtinin ağabeyi 41 yıllık turşucu İbrahim Sadri Efendi tüm aşçılık sırlarını paylaştı.
KIRMIZI PANCAR TURŞUSUNDA ÜZÜM SİRKESİNİ İHMAL ETMEYİN
1 kg. kırmızı pancar
1 çay bardağı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı kaya tuzu
6-7 diş sarımsak
Yemek.com'da paylaşılan kırmızı pancar turşusunun tarifine göre, Kabuğunu soyarak haşladığınız pancarlar rengini haşlama suyuna bırakacağından dolayı turşu yapımında bu suyu kullanmanız doğru olacaktır.İlk etapta hazırladığınız su, salamura karışımı kavanozu tamamen doldurmazsa kenara ayırdığınız haşlanmış pancar suyunu ilave edebilirsiniz.
Pancarları güzelce yıkayın. Tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Pancarlar yumuşayana kadar haşlayın.Haşlanan pancarları tencerenin içerisinden alın. Haşlama suyunu dökmeyin. Haşlanan panvarlar soğuduktan sonra kabuklarını soyun.Dilediğiniz şekilde dilimleyin. Kavanozlara doldurun, aralarına sarımsak ekleyin. Pancarın haşlama suyunu kaseye alın. İçerisine sirke ve tuzu ekleyin ve karıştırın. Kavanoz dolana kadar suyu doldurun. Kavanozların kapağını sıkıca kapatın. Bu şekilde en az 1 hafta oda sıcaklığında saklayın.
KIRMIZI PANCAR NELERE FAYDALIDIR?
Medicalpark.com.tr'de aktarılan bilgilere göre, Pancar yüksek lif, vitamin ve mineral içeriğinin yanı sıra yapısında bazı antioksidanlar ve antienflamatuar bileşikleri bulundurur. Pancarın kalp sağlığına, sindirim sağlığına, cilt sağlığına, karaciğer fonksiyonlarına faydası olduğu bilinir.
1 KASE PANCAR TURŞUSU KAÇ KALORİ?
Pancar turşusu gibi gıdaların kalori içeriği, kullanılan malzemelerin miktarına, tarife göre değişebilir. Ancak genel olarak, 1 kase (yaklaşık 200 gram) pancar turşusu, ortalama olarak 50 ila 100 kalori arasında bir enerji içeriğine sahip olabilir. Bu değerler, içerikte kullanılan malzemelere ve turşunun nasıl hazırlandığına bağlı olarak değişebilir. Besin değerleri ve kalori miktarı için kesin bir bilgi almak için turşunun spesifik tarifine veya ambalajındaki besin etiketine başvurmak en doğrusudur.