TAV Havalimanları’nın işlettiği Ankara Esenboğa Havalimanı, Pegasus’un Dublin’den yaptığı ilk uçuşunu karşıladı. Ankara’ya gelen yolcular, Airbus A320 tip uçakla geldi. PC1763 sefer sayılı uçuşla gelen yolcular terminalde karşılandı. Pegasus her hafta çarşamba, cuma ve pazar günleri Ankara-Dublin arası direkt uçuş yapacak. 

Memnuniyet duyuyoruz

TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer, “Pegasus’un Ankara ile Dublin arasında uçuşa başlamasından memnuniyet duyuyoruz. İki başşehri birbirine bağlayan bu yeni hatla birlikte, Ankara'dan direkt uçuş gerçekleştirilen destinasyonlar arasına bir yenisinin daha eklenmesinden dolayı mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Başkent Ankara’mızı daha fazla destinasyona bağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

SGK uzmanından emekliye müjde: Ek zam gelebilir! SGK uzmanından emekliye müjde: Ek zam gelebilir!

Toplam yolcu sayısında yüzde 13 artış

Toplam 23 havayolu ile 27 ülke 77 farklı destinasyona karşılıklı uçuş düzenlenen Ankara Esenboğa Havalimanı, 2024’ün ilk beş ayında geçen yılın aynı dönemine göre dış hatlarda yüzde 34 artışla 1,1 milyon yolcuya hizmet verdi. Toplam yolcu sayısı ise yine geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13'lük bir artışla 4,9 milyon oldu. 

Kaynak: HABER MERKEZİ