Göz altı morlukları neden olur? Göz altı morlukları neden olur?

Akla gelmeyecek hilelerin yapıldığı yeme içme sektöründe en fazla suistimal dönerde yapıldığı görülüyor. Döneri güvenle yemek için et seçiminden pişirme tekniğine kadar birçok konuya dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Dönerci Maydanoz Ali Kurucusu Ali Sarar, özellikle yaz ayında çeşitli hilelerin yapıldığını söyledi.

Baharat yoğunluğuna dikkat

Etin bekleyip beklemediğinin anlaşılmasının son derece zor olduğunu ifade eden Ali Sarar, “İlk önce etin renginden, parlaklığından ve kokmamasından kalitesini anlayabilmek gereklidir. Burada çok fazla baharat yoğunluğuna da dikkat etmek gerekiyor. Çeşitli baharatlar eklenerek etin gerçek tadı gizlenebiliyor. Çok fazla baharat konulan ve yan gıdaların çok fazla eklenmesi şüphe uyandırmalı. Etin kendine has tadına varmanız gerekiyor. Bir de çok fazla müşterisi olmayan yerlerde etler uzun süre beklemiş oluyor. Bu yüzden yoğunluğu yüksek işletmelerden döneri tüketmeniz gerekiyor” dedi.

Et kaliteli ve taze olmalı

Lezzetli bir döner için etin kaliteli ve taze olması gerektiğine vurgu yapan Sarar, genellikle dana eti tercih edildiğini ancak kuzu etinin de kullanılabileceğini belirtti. Sarar şunları söyledi: “Bir başka önemli bir konu, etin marine edilip uygun koşullarda saklanması. İyi dinlenmiş bir et uygun pişirme teknikleri ile dönerin lezzetini 2 katına çıkarır. İyi pişmiş ve zararlı organizmalardan korunmuş et, yanmamış, 70 derece ve üzerinde pişmiş ettir. Yanlış pişirme tekniği ile etin tüm özelliklerin kaybolmasına neden olur. Ayrıca etin ateşle direkt temas etmemesi çok önemlidir. Ateşte en fazla 10-15 saniye tutmak gerekir. Daha az pişirme süresi de etin çiğ kalmasına neden olur.”

Kaynak: HABER MERKEZİ