Almanya'da hafta sonu yoğun sıcaklar yaşanırken yüzme kazalarında birkaç kişi hayatını kaybetti. Yürümeye yeni başlayan iki çocuk da dahil olmak üzere sıkıntıda olan diğer kişiler kurtarıldı. Kuzeydoğudaki Mecklenburg-Vorpommern'de, 62 yaşında bir adam bir cankurtaran tarafından gölde cansız halde bulundu.

TERMİNALİN YAKININDA

Cankurtaran, orada bulunan bir doktorla birlikte müdahalede bulundu. Ancak bu çabalar başarısız oldu. Rostock'un şehir limanında, yoldan geçenler feribot terminalinin yakınında suda hareketsiz duran bir kişi buldu. Olay yerine çağrılan sağlık görevlileri, kadının cesedini çıkardı. İlk bulgulara göre; 27 yaşındaki kadın için şiddet içeren bir ölüm belirtisi yok.

Çok sayıda turist Kuzey Denizi'nde güneşin tadını çıkarıyor. Daniel Bockwoldt/dpa

OYUNCAĞI ÇIKARMAK İSTERKEN

Hildesheim'da, 84 yaşında bir adam, gölde uzaktan kumandalı bir model tekne kullanırken geçirdiği kazada hayatını kaybetti. Polis, teknenin muhtemelen su bitkilerine takıldığını ve adamın bu sebeple göle girdikten sonra boğulduğunu kaydetti. Dalgıçlar 50 dakika sonra cesedini çıkardı.

100 METRE İLERİDE

Graal Müritz plajında 17 yaşında bir kız kurtarıldı. Genç kız, erkek arkadaşıyla birlikte hava karardıktan sonra yüzmeye gitmişti. Kısa bir süre sonra erkek arkadaşı  kayıp olduğunu bildirdi. Termal görüntüleme kamerasıyla donatılmış bir drone yardımıyla talihsiz genç kıyıdan yaklaşık 100 metre uzakta bulundu. Daha sonra bir cankurtaran onu zarar görmeden kıyıya çıkardı.
 

Muhabir: Münevver Beyza Morgül