Alman ordusuna bağlı bir asker, 1 Mart'ta ülkenin kuzeyindeki Aşağı Saksonya eyaletinde dört kişiyi ölümcül şekilde vurmakla suçlanıyor. Soruşturmacılar, askerin kurbanları nefret ve intikam duygusuyla öldürdüğünü, cinayetin arkasında ise evlilik sorunlarının yattığını belirtti. Verden Bölge Mahkemesi'nin şimdi dava açılıp açılmayacağına karar vermesi gerekiyor.

BİR KIŞLAYA TESLİM OLDU

Kurbanların hepsi, failin ayrıldığı eski eşinin hayatındaki kişilerdi. 32 yaşındaki adamın önce eski partnerinin yeni erkek arkadaşını ve annesini öldürdüğü söyleniyor. Daha sonra iddiaya göre; eski eşinin arkadaşını ve onun 3 yaşındaki kızını vurdu. Ertesi sabah adamın, suç mahalline yakın Rotenburg kasabasındaki Von Düring kışlasına teslim olduğu söyleniyor.

GÖZALTINDA TUTULUYOR

Çağrılan polis memurları adamı tutukladı. O günden beri gözaltında. Polise göre; şüpheli bu kışlanın bir üyesi değil. Asker, bir saldırı tüfeği ve bir tabancayla silahlanmıştı. Soruşturmacılara göre silahlar, askeri stoklardan gelmemişti.

YARDIM İSTEMİŞLERDİ

Arabasının sürücü kapısına bir molotof kokteyli sıkıştırılmıştı ve sırt çantasında mühimmat vardı. Adamın bununla ne yapmayı planladığı ilk başta belirsizliğini korudu. Ancak cinayetler sonrasında evi de yakmayı planladığı konuşuluyor. Suçtan kısa bir süre önce, mağdurlardan biri olan eski partner ve onun yeni erkek arkadaşı yardım istemiş ve şüphelinin kendilerini tehdit ettiğini bildirmişti.
 

Muhabir: Münevver Beyza Morgül