Alkol kullanmamanın bazı olumlu etkileri, sadece birkaç gün sonra ortaya çıkmaya başlar. Alkol, uykudayken REM durumuna ulaşma yeteneğinizi engeller. Bu nedenle alkolsüz birkaç günden sonra daha fazla rüya gördüğünüzü ve daha derin, daha iyileştirici bir dinlenmeye kavuştuğunuzu fark etmeye başlayacaksınız. Enerjinizde bir artış ve daha fazla zihinsel berraklık fark edeceksiniz

1 HAFTA SONRA

Alkolsüz geçen sadece yedi günün ardından bağışıklık sisteminiz toparlanmaya başlar. Farkında olmayabilirsiniz ancak hormonlarınız da iyileşmeye başlar. Libidonuz ve cinsel işleviniz tekrar hızlanır. Ağır içiciyseniz, karaciğer sağlığınız bu süreçte toparlanmaya başlar.

1 AY SONRA

Vücudunuzun sistemleri zamanla toparlanır, ancak yaklaşık 30 gün sonra ciddi fark görmeye başlarsınız. Cildinizde fark edilir iyileşmeler göreceksiniz. 1 ay içinde biraz kilo kaybı da olması muhtemeldir.

Ücretsiz Kalçasını ölçen Kadın  Stok Fotoğraflar

3 AY SONRA

Zihinsel olarak bir bulutun dağılmaya başladığında bunu düşünün. Birkaç ay sonra beyin, sağlığına kavuşmaya başlayacaktır. Alkol kaynaklı kaygı seviyeleriniz de muhtemelen dengelenmiştir. Uyku döngünüz iyileşmeye devam ediyor, bu nedenle daha fazla REM uykusu alıyor ve kendinizi daha dinlenmiş hissediyorsunuz.

6 AY SONRA

Altı ay, bağışıklık sisteminizin yeniden çok güçlendiği bir zamandır... Hemen fark etmeyebilirsiniz. Kış mevsimindeyseniz, geçmişe göre daha az soğuk algınlığı yaşarsınız. Vücudunuza altı ay su emilimi sağlamak; sindiriminizi ve kabızlığınızı iyileştirecektir.

Ücretsiz ateş, burun üfleme, coronavirüs içeren Ücretsiz stok fotoğraf Stok Fotoğraflar

1 YIL SONRA

Alkolsüz geçen 1 yıl, farklı kanserlere yakalanma riskinizin düştüğü zamandır. Ayrıca sosyal ilişkileriniz muhtemelen iyileşti ve dayanıklılığınız arttı. Büyük ihtimalle daha az kaygılı hissediyorsunuz. Hayatın zorlukları ortaya çıktığında duygularınızı daha iyi düzenleyebiliyorsunuz.

Muhabir: Münevver Beyza Morgül