Özel Haberler

Alkol vücuttan nasıl atılır? bazı faktörlere göre değişiyor

Alkolün vücut sisteminizde ne kadar süre kalacağına birçok farklı şey katkıda bulunur. Bunlar arasında yaş, vücut ağırlığı ve tükettiğiniz miktar gibi faktörler yer almaktadır.

Abone Ol

Vücudunuz genellikle saatte yaklaşık bir standart içkiyi metabolize edebilir. Ancak bu, Cleveland Clinic ve American Addiction Centers'a göre; birkaç faktöre bağlıdır. Yaş: Yaşlandıkça alkolü metabolize etme yeteneğiniz yavaşlar.

ZAYIFLARDA DAHA ÇOK

Ağırlık: Daha az kiloya sahip olanların vücutlarında daha az su bulunur. Bu da daha iri bir kişiyle aynı miktarda içseler bile alkolü vücutlarından atma süresini önemli derecede uzatır.

PERFORMANSI ETKİLER

İlaçlar: Alkol ile tehlikeli etkileşime girebilir. Genel sağlık: Böbrek, karaciğer ve mide rahatsızlıkları vücudun alkolü işleme yeteneğini etkiler. Miktar: Aşırı alkol tüketimi, karaciğerin alkolü vücuttan temizleme yeteneğini önemli ölçüde kötü etkiler.

{ "requests": { "pageview": "https://cdn.p.analitik.bik.gov.tr/tracker1.js?website_id=277e365c-a14f-4543-ba0d-9f38608ea3f5&host_url=//277e365c-a14f-4543-ba0d-9f38608ea3f5.collector.p.analitik.bik.gov.tr" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }