Juventus Kadın Futbol Takımı'nda oynayan Alisha Lehmann, kadın ve erkek futbolu arasındaki ücret dengesizliğine sert eleştirdi. 25 yaşındaki İsviçreli futbolcu Alisha Lehmann, sevgilisi Douglas Luiz ile aynı takımda oynadığını fakat farklı paralar kazandığını ifade etti. 

Lehman8....

ALISHA LEHMANN'IN AÇIKLAMALARI

"Herkes aynı maaşı almak ister. Bu konuyu evde Douglas ile sık sık konuşuyorum ve ona bunun doğru olmadığını söylüyorum. Aynı işi yapıyoruz ama o benden yüz kat daha fazla maaş alıyor."

"BEN BİR KADINIM, DOKUNUYOR"


"Bu bana dokunan bir şey çünkü ben bir kadınım. Açıkçası, yürüdüğümüz yolda daha gitmemiz gereken uzun bir mesafe var çünkü hiçbir zaman eşit ücret olmayabilir. Bu yönde bir değişim yaratmak için çok güçlü bir irade gerekecek" 

"HİÇ MAÇ İZLEMEDİN Mİ?"

"Biri bana bu tarz sözlerle gelirse, 'Hiç maç izlemedin mi?' diye sorarım. Muhtemelen hayır çünkü kadın futbolunda bir maç izlediğinizde ne kadar iyi ve tutkulu olduğunu fark ediyorsunuz" 

"HERKES GİBİ YAŞIYORUM"


"Bir yıldız gibi değil, herkes gibi yaşıyorum. İnsanlar sizi sosyal medyada gördüklerinde farklı bir hayat yaşadığınızı düşünüyorlar ama öyle değil. Normal bir hayat yaşıyorum. Eve geliyorum, yemek yapıyorum, herkes gibi yaşıyorum. İnsanlar sizi sokakta tanıması da elbette güzel bir şey" 

İŞTE MAAŞLARI

İtalyan basınında yer alan habere göre, Douglas Luiz'in Juventus'tan haftada yaklaşık 100 bin sterlin kazandığı ifade edildi. Alisha Lehmann'ın ise İtalyan ekibinden senelik kazancının 200 bin sterlin olduğu iddia edildi.


 

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ