Aziz Yıldırım’la girdiği başkanlık yarışından galibiyetle ayrılan Ali Koç Fenerbahçe’nin ekonomik ve sportif geleceği için 7 aşamalı bir planı devreye sokacak. 

1- Fenerbahçe Futbol Akademi hayata geçecek

Maltepe’de 125 dönüm arazi üzerine yapılacak Fenerbahçe Futbol Akademi’nin temelinin 2024 yılı bitmeden atılması ve görev süresi içinde bitirilmesi hedefleniyor. Başkan Koç ülke çapında örnek alınacak bir projeye imza atarak, Dereağzı’ndaki altyapıyı ve Can Bartu Tesisleri’ndeki A takımı buraya taşımayı planlıyor. 2 sezon sonra A takımın hazırlıklarını orada sürdürmesi hedefleniyor.

2- Ataşehir’e iş merkezi

Rezidans Ataşehir’deki Fenerbahçe Ülker Sports Arena’nın yanındaki 40 dönümlük araziye iş merkezi, rezidans yapılacak. Sarı laicivertli yönetim Ülker Grubu ile ortak yapılacak projede önemli bir geliri kasasına koymayı hedefliyor.

3- Kenan Evren Lisesi’nin arazisi değerlendirilecek

F.Bahçe Şükrü Saracoğlu’nun yanındaki lise arazisi kulübe gelir getirecek şekilde projelendirilecek. Arazinin hastane ya da bir üniversiteye kiralanması planlanıyor. Bu konuda yönetici Hulusi Belgü arazinin değerlendirilmesi ve kulübe kalıcı gelir getirecek şekilde değerlendirilmesi için projelerhazırlıyor.

4- FENERBahçe Koleji’nin bulunduğu arazi satışı

Bu satışla FB’nin lBankalar Birliği’ne olan borcun ödenmesi hedefleniyor. Kolej arazisinin yapılacak bir imar değişikliğiyle değerinin 2 milyar TL’ye ulaşacağı gelen haberler arasında.

5- Dereağzı için gelir getiren proje

Dereağzı’ndaki tesislerin Maltepe’de yapılacak araziye taşınmasıyla birlike burada yapılacak projelerle kulübe sürekli gelir getirecek kaynak yaratılması hedefleniyor. Bunun için önümüzdeki günlerde Ankara’da temaslarda bulunulacak.

6- Diğer arazilerin değerlendirilmesi 

Türkiye’nin çeşitli illerinde alınan arazilerin değerlendirilmesi planlanıyor ve atıl durumda olan arazilerin satılarak kulübe gelir sağlanması amaçlanıyor. Öncelikli olarak Ankara İncek, Gebze’de ve Antalya’da bulunan arazilerin değerlendirilmesi planlanıyor.

7- Yeni sponsorluklar 

Fenerbahçe sponsorluk görüşmelerini yoğun bir şekilde sürdürüyor. Yeni sponsorluk anlaşmalarıyla kulübe yeni gelir kaynakları yaratmayı hedefliyor. Ülker Stadı’nın isim sponsorluk hakkı 2025 yılında sona erecek. Ülker Stadı’na yeni isim sponsorluğu için dev firmalarla görüşmeler sürüyor. Stat isim sponsorluğundan en az 100 milyon Euro gelir bekleniyor. Ülker Grubu da 1 senelik hakkından feragat etmeye hazır. Sarı-lacivertli yönetim, diğer amatör branşlar için de sponsorluk anlaşmaları yapacak. Böylece futbol geliri futbolda kalacak, amatörlere kaynak aktarımı yapılmayacak.

Kaynak: MEHMET BUĞRAHAN İNCECİK