Mart ayındaki yerel seçimlere tek başına gireceğini açıklayan İYİ Parti lideri Meral Akşener, 2018 yılında yapılan cumhurbaşkanlığı yarışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Seçime girmek için o dönem CHP'den 15 vekil isteyen Akşener, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığını önerdiğini iddia etti.  

"KIYMA MAKİNESİNDEN GEÇTİM" 

"Sayın Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adayı yapmadığım için kıyma makinesinde geçtim" diye konuşan Akşener, "Sayın Kılıçdaroğlu, sayın Abdullah Gül'ün adaylığını doğrudur bana söyledi. 15 milletvekili için ricaya gittiğim akşam söyledi. Ben de 'Arkadaşlarımızın beni aday ilan ettiğini dolayısıyla arkadaşlarımın bunu kabul etmeyeceğini' söyledim. Diğer ayrıntıları anlatmama gerek yok" ifadeleri kullandı.  

"Ben adayım, sayın İnce aday, sayın Karamollaoğlu aday, sonuç itibarıyla sayın Erdoğan aday" diyen Akşener, şunları söyledi: 

"Çok saygı duyduğum bir insandır sayın Gül... Hâlâ sayın Gül'ü çok seven gazeteci kılıklı arkadaşlar, beni ve partimi biçiyor. Çok enteresan oradan suçlu ben. Sayın İnce'nin kazanamamasının suçlusu da ben..."  

Kaynak: Haber merkezi